"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det ska alltid löna sig att arbeta

Våra kära politiker brukar hävda att det alltid ska löna sig att arbeta, men i mitt fall känns det som om jag har blivit straffad för att jag valde att arbeta och göra rätt för mig… 

I juni hade jag en sex timmar lång introduktion till det sommarjobb som jag skulle ha i juli månad. Min fru arbetade så vi bestämde oss för att barnen skulle få vara på dagis under de timmarna som jag arbetade.

Jag fick åka tåg till jobbet och det medförde en merkostnad. Om man är arbetslös och får ett arbete på del- eller heltid ska man alltid betala mer i a-kasseavgift oavsett hur lång tid man arbetat. När man är arbetslös får man som bekant inte tacka nej till jobb för då kan a-kassan upphöra. Men så lång var allt ok för mig och jag var beredd att ta de extra kostnaderna för jag vill verkligen arbeta och göra rätt för mig.

För ett par dagar sedan damp räkningen för barnomsorgen under juni månad ned i brevlådan och där står det att jag ska betala 1500 kronor för de sex timmarna som jag hade bägge barnen på den kommunala förskolan i juni. Räknar man på mina utgifter och inkomster för arbetsdagen i  juni så gör jag en förlust på 1200 kronor… Jag hade räknat med att gå minst 500 kronor plus.

1200 kronor är egentligen inte så mycket men när man som jag inte har mer än drygt 9000 kronor kvar efter skatt att leva på så är det väldigt mycket pengar. Hade jag varit en ensamstående pappa hade det kunnat leda till ekonomiska problem… Men jag har en hustru som arbetar heltid och vi har bestämt oss för att den som har mest i lön tar ett större ekonomiskt ansvar för de gemensamma utgifterna.

Politikerna behöver anpassa sig mer till verkligheten. De har lämnat den långt bakom sig och tyvärr så tillhör jag åter den skara som drabbas av deras verklighetsfrämmande jobbpolitik… 


Matheo © Mikael Good, 2011 

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm



//Chasid

Added 2011-08-18 19:14 | Read 6491 times. | Permalink
Du har helt rätt i att det inte finns någon rim och reson i det hela Peter. Men det är väldigt enkelt för borgarna att lösa det hela. Om de har utgångspunkten i att det ska alltid löna sig att arbeta och gör det enklare för oss som vill göra rätt för oss samt låter bli att straffa oss med vitrysk byråkrati och chockhöga dagisavgifter.
Det är värst för deltidsarbetare, tror jag. Man straffas för att man har ett sådant jobb. Jag jobbar i den idéella sektorn, och det är inte så lätt att hitta något sätt att få mer arbetstid. Själv jobbar jag 50 procent och läser jag på 25 procent, får inte ett öre i studiebidrag för det, kan inte ens få ett CSN-kort som jag kunde nyttja när jag ska resa på föreläsningar i en annan del av Sverige. Även som pensionär kommer jag givetvis att bestraffas för min mångåriga idealism.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventyfour as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer