"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Istället för Ricoh GXR med M-adapter och Fuji X100


Lumix GF1 med 14/2,5, Ricoh GV-2 sökare. Någon annan fotoapparat behöver jag egentligen inte
.

Med den här bilden på en fotoapparat säger jag tack och adjö till tekniksnack och bilder på fotoapparater och objektiv i min blogg för detta året men jag önskar innerligt att det samma kunde gälla hela Fotosidan. Visst vore det trevligt om vi slapp alla tester och teknik på Fotosidan under ett halvår? Och istället satte bilden i fokus. 


Latvijan Family, Riga © Mikael Good, 2010

Kom ihåg att det viktigaste är inte vilken fotoapparat du har, det viktigaste är att bilderna blir bra :) Nu ska jag snart in i det digitala mörkrummet och plocka fram bilder till en ny utställning. Bilden ovan kan vara en av bilderna som ska ingå i utställningen. I vart fall så är ett riktigt tungt internationellt namn inom fotovärlden intresserad av att skriva ett förord till utställningen när den väl är klar :)

Klicka på länken om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam och som bonus får du se min blogg som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm//Chasid

Added 2011-08-12 11:07 | Read 5494 times. | Permalink
Kul med din utställning! Med bilder som har något att berätta.
Svar från Chasid 2011-08-12 14:07
Det är alltid kul att ställa ut och få möta andra människors tankar och åsikter om bilderna. För mig är det viktigt att ha ett mål med mitt fotograferande och det målet är oftast att ställa ut.
//Chasid
"Visst vore det trevligt om vi slapp alla tester och teknik på Fotosidan under ett halvår? Och istället satte bilden i fokus."

Aaaaaamen!!!!!!
Svar från Chasid 2011-08-12 14:08
Kul att det finns fler som tycker som mig :-)
//Chasid
Vad spännande med en ny utställning.
Ska bli kul att få höra mer om den,och se bilder förstås;-))
Den härovan tycker jag verkligen om.
Mvh /Claes
Svar från Chasid 2011-08-12 14:12
Jag tycker om att ställa ut och jag kommer nog att dela med mig lite om mina tankar kring utställningen här i bloggen. Hur jag väljer ut bilderna och hur jag tänker presenterar dom.
//Chasid
En härlig must och svärta i bilden av familjen.

"Någon annan fotoapparat behöver (min kursivering) jag egentligen inte."

Det var just det. Men jag ger mig sjutton på att du i alla fall har andra grejor också :-) Själv har jag en Samsung NX100. Vad jag behöver ytterligare är en elektronisk sökare och en blixt, och sedan är det nästan precis samma moj som den kamera du visar. Jag håller i princip med, jag behöver strängt taget ingen annan kamera. Men det är inte behovet som styr mig, utan innehållet i spargrisen :-)

Jag är rädd att tekniknördarna kommer att strunta i din uppmaning att inte skriva om teknik resten av året. Men visst skulle det vara ett intressant experiment. Fast bara om de som annars grottar med tekniken skrev om bilder i stället. Annars är jag rädd att det blev lite glest mellan blogginläggen. Men jag noterar att det är mest grabbarna som skriver om teknik. Du kanske ska hålla dig till tjejernas bloggar?

När jag begrundar saken är jag osäker på hur mycket som egentligen handlar om just bilder här i bloggarna. Det handlar absolut om fotograferande. För det mesta, fast någon gång kommer en mer allmän samtidskommentar eller något mer personligt utanför själva fotointresset. Men om bilden? Hördu, det är svårt att skriva om bilder! Jag vet fortfarande knappt hur man gör. Det ska ju bli intressant och läsvärt också! Men det är lätt att skriva om teknik och prylar. Och slaskandet i mörkrummet.

Man kan väl ändå säga att du föregår med gott exempel. Jag trodde inte mina ögon när de visade en bild av en kamera. Förra gången var det en du tänkte sälja. Är GF1 det enda du har kvar? Som Thomas Pindelski.

Tja, så länge vi har medmänniskor lär världen inte komma att se ut som vi vill ha den :-D
Svar från Chasid 2011-08-15 09:54
Jag har fler fotoapparater än den på bilden. Hade jag inte jobbat som fotojournalist lite då och då hade jag faktiskt klarat mig riktigt bra med en GF1:a och ett par objektiv. Men när jag går på staden som en vanlig man får min stora fotoapparat ligga hemma och vila och då tar jag med mig fotoapparaten på bilden.

Du har en poäng i att det är lite svårt att skriva om bilder, jag föredrar att tala om bilder och det är därför jag tycker att det är så kul att ställa ut. Då kommer bildsamtalen helt naturligt och jag har som jag sagt tidigare haft en hel del intressanta diskussioner med både vana som ovana utställningsbesökare.

Jag tycker om variation och vill definitivt inte att alla ska tycka och tänka som mig. Men jag tror att det är många som är trötta på all den här konsumtionshysterin som späs på av bloggposter och redaktionella texter på Fotosidan.
//Chasid
Håller inte med. Det fina med Foto är att det är så brett. För mig är kamera och tillbehör en viktig del. Det är ju dessutom upp till var och en att välja vad man vill läsa.
Svar från Chasid 2011-08-15 09:38
Det är helt klart svårt att foto utan en fotoapparat och ett objektiv :) Foto är brett och det vore trevligt om den bredden syntes i en större variation bland bilderna.
//Chasid
Hej!
Måste det vara antingen eller? Kan man inte vara intresserad av både och?
Själv tröttnar jag tex aldrig på att läsa Bengts blogginlägg om gamla Leicor (och någon Contax) - även om det just "teknik" ;-)

Mvh
/Johan E
Svar från Chasid 2011-08-15 09:41
Jag tycker att det är lite väl mycket tjôt om nya kameror och objektiv på Fotosidan just nu. Vrider vi tillbaka klockan ett år så var tekniken inte lika mycket i fokus vad gäller den redaktionella texten. Bengan skriver inte om teknik han skriver om vikten att återvinna och det står i skarp kontrast mot alla nya artiklar om teknik som vill fresta oss att konsumera mer än vad vi behöver.
//Chasid
Hur får man tag i det motljusskyddet? Det ser ut att vara perfekt till det objektivet.
Trevlig gatufoto-kamera du plockat ihop! Fungerat säkert utmärkt att resa med.
Mvh
Bob
Svar från Chasid 2011-08-15 09:45
Jag har köpt motljusskyddet på eBay men säljaren finns tyvärr inte kvar, men det går att få tag på liknande motljusskydd från andra säljare. Fotoapparaten ska främst användas till dokumentärfoto, den är liten, diskret och drar inte blickarna till sig.
//Chasid
Bob Bovin 2011-08-15 09:51
Tack, jag skall leta på ebay. Ja, kameran du satt ihop är säkert bra.
Mvh
Bob
Svar från Chasid 2011-08-15 09:58
Framförallt så går den ned i jackfickan och det tycker jag är trevligt. Jag avskyr att se ut som en hornmina när jag arbetar eller flanerar bland andra människor.
//Chasid(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirty as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer