"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Min fotoapparat är mitt verktygFör mig är en fotoapparat ett verktyg och ingenting annat! Det är viktigt för mig att verktyget kan leverera det resultat som jag kräver när det som mest behövs. Ett standardkrav som jag har är att fotoapparaten ska klara ett magasinsuppslag på 3200 ASA rakt ut från kameran utan att jag ska behöva tillbringa en massa timmar med tråkig brushantering för att få fason på bilderna. Den fotoapparaten som jag har idag klarar det kravet med bravur. Bilderna på 3200 ASA påminner en del om det resultat som jag tidigare fick med Kodak Tri-x 400, det är fullt godkänt med andra ord och framförallt så kan jag fota i befintligt ljus utan att behöva använda blixt.


Matheo i tankar © Mikael Good, 2011. Summicron-R 35/2,0, bländare 2,8, 2500 ASA. Bilden är framkallad och måttfullt bearbetad i PS CS5 men inte skärpt.

Leica Summicron-R 35/2,0 är den bästa 35:an som jag använt mig av på min Canon. Skärpa, kontrast , färgteckning är superb och det har den där lite speciella tredimensionella Leicakänslan som en del äldre fotografer pratar så varmt om och som beror på högklassigt optiskt glas från Schott AG i Mainz.

Det kan vara lite meckigt att ställa skärpan med objektivet, men med hjälp av en högklassig adapter med fokusindikator och mikrojustering av fokuspunkterna i fotoapparaten så sitter skärpan exakt där den ska utan att jag behöver använda skärmsökaren. Kamerans ljusmätare fungerar perfekt upp till bländare 4 och sedan får jag antingen syfta ljuset eller använda mig av Live View för att få en korrekt exponering. Men det spelar inte så stor roll det är i svagt ljus mellan bländare 2 - 4 som objektivet visar sin stora styrka.

Leica = dyrt brukar många påstå... Men faktum är att jag inte betalat mer för min Leica 35:a än vad en bättre begagnad Canon EF 35/2 utan motljusskydd kostar!

Klicka på länken om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av reklam: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htmDagens låt:
Limonchiki  - De Amsterdam Klezmer Band

//Chasid

Added 2011-06-23 11:32 | Read 7259 times. | Permalink
2011-06-23 14:55   Johan
Din blogg blir onekligen trevligare i det här formatet (utan reklam och Fotosidans stora logga). :)

/Johan
Föregående kommentar är skickad via den reklamfria varianten, men det har du kanske redan listat ut. :)
Svar från Chasid 2011-06-23 15:01
Det har jag redan listat ut :) Visst är det trevligt att kunna se bloggen som den borde ha sett ut från början :) Det är trevligt att det går att kommentera externt via portfolion, det är många som har saknat den möjligheten.
//Chasid(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventyone as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer