"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Så enkelt skippar du reklamen i din blogg!

Det är en hel del av mina läsare som störs av all tråkig reklam som dyker upp i högerkanten när de klickar in på min blogg. Det problemet är snabbt avhjälpt om man länkar till den här sidan istället: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm

Som grädde på moset så blir bloggen renare och snyggare och även icke Fotosidan medlemmar kan kommentera min blogg via min portfolio om de vill.


Istanbul © Mikael Good, 2009

Vad kom först Leican eller Summicronet? © Mikael Good, 2011. Fotoapparaten och objektiven på bilden är givetvis köpta begagnat!Dagens låt: D‪e Amsterdam Klezmer Band - Der Terkishe yale we yove Valentstein nigun‬

//Chasid

Added 2011-06-20 13:42 | Read 5960 times. | Permalink
Varför har du tejpat över namnet på kameran?
Svar från Chasid 2011-06-20 14:07
Jag har jobbat i en del områden där begagnatvärdet på fotoapparaten motsvarar en årslön och då kan det vara dumt att skylta med ett allt för välbekant och stöldbegärligt varumärke.
//Chasid
Joakim K E Johansson 2011-06-20 14:09
OK. Intressant. Jag har ofta undrat varför man ser detta ibland.
ztenlund 2011-06-20 17:26
Det är nog inte helt ovanligt med övertejpade namn och beteckningar. Ju mer tejp desto risigare ser det väl ut, så egentligen borde man väl linda in hela kameran i packtejp. :)
Svar från Chasid 2011-06-20 20:20
Tanken är inte att det ska risigt ut, utan att skydda fotoapparaten från allt för begärliga blickar. Förutom att tejpen maskerar fotoapparaten i lite tuffare miljöer så fungerar den även som en bra maskering mot alla kameranördar :)
//Chasid
ztenlund 2011-06-20 20:31
Visst förstod jag att det var syftet, men risiga saker brukar ofta ha nedsatt stöldbegärlighet. ;) Fast då kanske det ser ut som om man är ute och testar en mula ungefär som biltillverkarna.

Det är nog inga riktiga inbitna nördar du lurar, för det greppet och ingen inbyggd blixt är ganska avlöjande trots allt. :)
Jag har också min portfolio med blogg, och den i svart med vit text. Det är bra för bilderna, men kanske inte så bra för texten. Jag har hört att det finns undersökningar som visar att betydligt färre läser vita texter mot svart bakgrund. Så jag funderar på att ändra det.
Svar från Chasid 2011-06-23 21:21
Det kanske stämmer att det är svårare att läsa vit text mot svart botten men å andra sidan är det bara att surfa in på Fotosidan för dem som har svårt att läsa texten, men då få de å andra sidan försöka stå ut med all reklam :)
//Chasid(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightyone as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer