"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

En hälsning till alla modiga människor i Egypten och Tunisien

Även om jag alltid tycker att det är förfärligt när människor får sätta livet till i sin kamp för demokrati och frihet, så tycker jag att demokratiutvecklingen i Egypten och Tunisien är mycket spännande! Precis som många andra så tror jag att om diktaturen faller i Egypten så kommer den att falla i fler arabländer! Dagens låt tillägnar jag alla modiga människor i Egypten och Tunisien som är ute och kämpar för demokrati och frihet!


Muren © Mikael Good, 2009

Dagens låt: Tracy Chapman - Talkin bout a revolution

//Chasid

Added 2011-01-29 15:31 | Read 5917 times. | Permalink
Får verkligen hoppas att händelserna i Egypten går åt rätt håll och att inte allt för många människor får sätta livet till.... Det har flutit tillräckligt med blod i fängelser och på gator runt om i de diktatoriska staterna i mellanöstern.

/Niklas
Förmodligen handlar det inte om mod utan om ren desperation. Människor har helt enkelt fått nog av armod och förtryck.
Vi får väl alla hålla tummarna för att det kommer något gott ut av den folkliga revolutionen. Ibland blir ju bara resultatet att en förtryckarregim ersätts med en annan som i t.ex. Iran.
Att andra förtryckarregimer i arabvärlden skulle förändras är nog att hoppas på för mycket. De har oftast full kontroll över samtliga maktmedel.
Skulle mot förmodan Saudi Arabien och Kuwait och liknande oljerika stater påverkas så har vi nog en världskris som får finanskrisen att tyckas vara en bagatell i jämförelse.
Jag hoppas att krigsmakten håller sig lugn och att Mubarak inser att slaget är förlorat. Han försöker naturligtvis med alla till buds stående medel att vinna tid. Det är ju trist att alla exdiktatorer får en hemvist i Saudiarabien. Vistelsen där är naturligtvis inte gratis men de här herrarna har ju försett sig under de år de suttit vid makten. Förmodligen kommer det folkliga upproret att sprida sig till andra arabstater nu när först Tunisien och sedan Egypten gått i bräschen. Kan man hoppas på att de förtryckta kvinnorna i Saudiarabien får med sig sina män i en aktion mot kungahuset, schejkerna och prästerna?
En dag händer det ett mirakel. Kanske nu, kanske inte under min livstid. Men ibland händer de, som när Berlinmuren föll. Låt oss räkna med ett mirakel -- när tiden är mogen!(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentyfive as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer