"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag arbetar på något stort!

Just nu pumpar The Six O'Clock News ut från min gamla trogna G5:a som jag främst använder som en stor och klumpig musikspelare idag. När jag sitter och redigerar bilder och skriver bildtexter på Min Macbook så behöver jag både hög musik och mycket kaffe för att kunna tänka klart.


© Mikael Good

Jag arbetar på något stort men jag har inte fått något nytt arbete (ännu) men det jag jobbar med har ett mycket högt marknadsföringsvärde och kan leda till att jag får ännu fler betalda frilansjobb som fotojournalist och skribent i framtiden. Framförallt vill jag ha en framtida möjlighet att kunna jobba och försörja mig på de ämnena som ligger mig närmast om hjärtat och slippa ifrån alla brödjobb, men det är nästintill omöjligt idag... Men å andra sidan är ingenting omöjligt för den som tror ! Jag behöver inte så mycket pengar för att gå runt, har jag bara pengar till mat, kläder och husrum till min familj så är jag nöjd med det!


© Mikael Good

Allt för många sitter fast i arbeten som de vantrivs med, till er som gör det vill jag bara säga:
"- Våga satsa på era drömmar redan idag, imorgon kan det vara försent!"


Den fula ankungen © Mikael Good

Pröva dina vingar och se om de bär! Trots att jag bara är 42 år så har jag redan hunnit med att uppfylla de flesta livsmålen som jag satte upp som 20 åring och nu är det dags att sätta upp ännu fler :)


Zalite Special School © Mikael Good


Imam © Mikael Good

Dagens låt: The Six O'Clock News - Larry Norman

//Chasid

Added 2011-01-26 10:34 | Read 6442 times. | Permalink
Hej mikael !Brödjobb??? Mat, kläder, husrum????Du verkar vara en drömmare.
Kanske en politiker du kanske skulle bli:))
Jag förstår inte dit sätt att se på ditt problem...
mvh Rolf
Svar från Chasid 2011-01-26 11:47
Då är vi två Rolf jag förstår inte riktigt vad du vill säga med din kommentar :) Är man verkligen en drömmare om man som jag försöker att uppfylla mina livsmål? Politiker??? Jag kommer i vart fall inte att sälja min själ :)
//Chasid
Bra skrivet!

The true tragedy in life is not death, but that which we allow to die in ourselves while we are still living... Don't let your dreams die!
Svar från Chasid 2011-01-26 12:39
Så sant som det är sagt! Vi får inte låta våra drömmar dö!
//Chasid
2011-01-26 17:57   Per-Anders
Allt du tar i blir till guld !!! Jag kan inte sluta förvånas över hur många bra foton du har i ditt bildarkiv Chassen. Porträttet på Imanen är helt fantastiskt bra och det råa kornet tillsammans med hans ansiktsuttryck förstärker känslan av utsatthet. Har du tagit fotot i Uzbekistan eller i Tadzjikistan???
Svar från Chasid 2011-01-27 10:34
Tack för din uppmuntrande kommentar Per-Anders! Filmkorn är snyggt, det är nästan så att jag själv blir sugen på att plocka med en liten analog mätsökarkamerra till nästa resa. Men först så måste jag få scannern att snacka med med någon av mina datorer.
//Chasud
Som alltid bra bilder. Som vanligt distraheras min bildupplevelse av en oundvilklig undran om vad bilderna föreställer, var de är tagna etc.

Jag har levt ungefär som du, sa upp mig från ett välbetalt tjänstemannajobb när jag var 41 år för att bli min egen. Mycket mer frihet än som anställd, mindre inkomster än som aställd (stundom mycket mindre). En hel del brödjobb, om sanningen ska fram. Men friheten är guld värd.

Jag har också uppnått alla väsentliga livsmål jag ställde upp som ung. Men jag har nya. Har haft en viss omsättning på livsmålshyllan. En mål för närvarande är att utvecklas som fotograf, fast det är svårt att formulera det mer konkret än så. Men kul att jobba med det, och skönt att jag inte behöver tjäna några pengar på det.
Svar från Chasid 2011-01-27 10:45
Tack för din kommentar Ernst! Jag har gjort valet att inte alltid lägga in bilder med en förklarande text, jag vill ju lämna något åt mina läsares egen fantasi. Bilderna är i vart fall tagna på hemma- och bortaplan.
Om jag ska starta eget så måste jag först få ordentlig snurr på min verksamhet, för jag är så dålig på marknadsföring… Men jag hoppas att jag kan få fler projektanställningar som journalist i framtiden, då får jag relativt fria tyglar och försörjningen är tryggad.
Visst är det en skön känsla när livsmålen är uppfyllda och man har möjlighet att skapa nya :)
//Chasid(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number ninetyfour as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer