"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det är något konstigt med friheten...

...när det har gått så långt att många knappt bryr sig om sina arbetskamrater längre utan tyst rättar de in sig i ledet med mössan i handen av rädsla för att själva förlora sina jobb istället för att våga opponera sig mot orättvisorna på sina arbetsplatser...

Även om det är något konstigt med friheten så glädjer jag mig åt att Bill Gates och Warren Buffett som tidigare har gett girigheten ett ansikte nu har förändrats och utmanar andra miljardärer att ge bort minst 50% av sin förmögenhet till välgörenhet. Pengarna som främst kommer att gå till sjukvård, utbildning och hjälp till självhjälp kommer att ge många människor i tredje världen större frihet :) Det finns trots allt hopp för kapitalismen och Bill och Warren har genom sina exempel visat att en annan värld är möjlig!


© Mikael Good, 2009

Vad har nu det här inlägget med foto att göra kanske vän av ordning frågar sig? Du behöver inte var miljardär för att bry dig om och hjälpa andra människor. Om du vill vara med och hjälpa andra människor så kan en kamera vara ett utmärkt redskap. Bilder kan skapa opinion och om man kryddar dem med en berättande text så kan du få ett stort genomslag med dem. Vill du förändra världen? Gå då ut och dokumentera den! Det finns massvis av ämnen i vårt samhälle som behöver utforskas och komma i dagen! Det bästa är att det är väldigt lätt att få sitt material publicerat idag! Det är bara att starta en blogg och sätta igång! Tycker du att det är något konstigt med friheten? Gör då något åt problemet istället för att tyst knyta näven i fickan!


© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

Dagens låt: Knutna nävar - Det är något konstigt med friheten

//Chasid

Added 2011-01-25 11:31 | Read 6674 times. | Permalink
Helt rätt med din fundering om friheten, det finns undersökningar om tex varför så få protesterar.
De flesta är i en frihetsfälla! ;)
Mycket att köpa, mycket att konsumera fritt alltså,
Men man får akta sig för att säga saker för fritt, även om man e journalist...
För har man jobb, så får man ställa in sig i ledet,
å inte vara för avvikande, för då kan man vara utan jobb...
Å man måste ju ha ett jobb för att betala lånen osv, osv...
För att kunna använda friheten liksom! ;)
Svar från Chasid 2011-01-25 12:38
Jag är en avvikare och med det i åtanke så kanske det inte är så konstigt att jag inte har något jobb :) Jag är ingen bråkmakare som söker konflikter men jag kommer att fortsätta att stå upp för dem som blir orättvist behandlade oavsett om det rör sig om arbetskamrater, vänner eller okända och kämpa för deras rätt så gott jag kan!
//Chasid
den dag dom feta direktörer vi har idag ger mer än dom tar kommer aldrig att hända..tyvärr är vi för flata det gnälls i det tysta istället för att göra nått åt det hela..allt det dom äldre slogs för är på väg att försvinna
peter
Svar från Chasid 2011-01-25 12:43
Bill Gates och Warren Buffett är på god väg. Warren ska ge bort 99% av sin förmögenhet. Enligt mitt sätt att se det har de som är rika fått sin förmögenhet för att kunna vara till välsignelse till andra, undrar just när Ingvar Kamprad ska inse det :) Mycket av det som den äldre generationen brann för har försvunnit men en ny generation är på väg att resa sig ur askan!
//Chasid
Jadu, Mikael.
Solidaritet verkar omodernt ja, nästan ett skällsord. Facket sitter i knät på arbetsgivaren. De anställda tränas i teambuilding och skall samtidigt konkurrera på arbetsplatserna om individuella löner på oklara lönekriterier. Ledarskapet utövas inte längre genom att entusiasmera medarbetarna och ge morötter. Det är bara kontroll och piskan som gäller. Många ledare tror jag är mer eller mindre psykopater. Empati finns inte utrymme för.
Inspirerad av dej skall jag själv snart ha en utställning där 50% av intäkterna går till välgörande ändamål.
Håll flaggan i topp!
Mvh Björn
Svar från Chasid 2011-01-25 14:56
Även om det ser mörkt ut på många arbetsplatser så är jag ändå optimist för framtiden :) Jag tror att vi kommer att få se en ökande solidaritet och vi-känsla bland de unga i en inte allt för avlägsen framtid!

Hoppas att du får sålt många tavlor Björn! Det är alltid trevligt att få inspirera till goda ting :) Min senaste utställning har dragit in nästan 15000 kronor till mina lettiska vänner och själv har jag inte tjänat ett öre, men det är kul att få tjäna andra :)
//Chasid(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number ninetysix as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer