"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Fight the Power!

Det är mycket snack och lite verkstad angående den nya kopieringsavgiften på externa hårddiskar och USB-minnen som Copyswede vill införa från och med 1 april. Det bästa sättet att visa sitt missnöje mot den nya avgiften är att beställa hårddiskarna från något annat EU-land och därigenom slippa betala skatten. Det är inte svårare att beställa från Tyskland eller Nederländerna än vad det är att beställa från någon svensk postorderleverantör!

 

För den som är lite händig så går det utmärkt att köpa hårddisk och kabinett separat och sätta ihop det själv och på så vis kan man snuva Copyswede på avgiften :)

 

Jag tänker i vart fall inte betala någon extra skatt för att jag ska kunna fortsätta att lagra mina egna bilder och filmer på mina externa hårddiskar! Jag tror att det bara är en minoritet som pirat- eller privatkopierar och därför ska inte den stora massan behöva bli lidande. Avgiften som Copyswede kommer att samla in kommer förutom att fylla deras egna fickor med största sannolikhet gå till de kulturskaparna och rättighetsinnehavarna som redan tjänar mycket pengar, dem som är i störst behov av ersättningen (mig själv inräknat) kommer att få nöja sig med kaffepengar som inte ens täcker in den ökade kostnaden för externa lagringsmedia pga kopieringsavgiften...


© Mikael Good 

 

Dagens låt: Fight the Power - Public Enemy

 

//Chasid

Added 2011-01-18 11:05 | Read 5202 times. | Permalink
Man får väl vara glad att de inte kommer på något argument för att beskatta själva kameran. Men huka dig, det är bara en tidsfråga innan man måste betala TV-licens för datorn. Fast de flesta har väl redan TV och är licensbetalare.
Svar från Chasid 2011-01-19 09:44
Har man en dator med TV-mottagare så ska man betala TV-licens! Det kommer nog en kameraavgiftt vad det lider, det går ju att fota av upphovsskyddat material med en kamera och då bör rimligtvis även analoga och digitala kameror avgiftsbeläggas :)
//Chasid
Men ännu räknas väl inte en dator utan TV-mottagare som TV? Jag har hört att när de börjar streama STV över Internet kommer plötsligt alla datorer med nätverkskort att räknas som TV-mottagare. Det blir klirr i kassakistorna hos farbror staten!
Svar från Chasid 2011-01-20 11:21
Blir det klirr i kassan så finns det säkert någon skatt för höginkomsttagare som kan sänkas...
//Chasid(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentyeight as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer