"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Fight the Good fight!

Min ekonomi blir allt sämre och den stelbenta svenska byråkratins kvarnar får ofta mitt humör ur balans, men jag klagar inte jag har mött så många människor som har det betydligt svårare och tuffare än mig och trots min egen pressade situation gör jag ändå vad jag kan för att hjälpa dem!

Ansiktet
© Mikael Good

Jag missade precis mitt drömjobb med en hårsmån och det är svårt för mig att hämta kraften och inspirationen för att åter ge mig ut och söka ett nytt jobb. Men jag måste få tag på ett nytt jobb så att jag kan försörja min familj och betala mina räkningar... Helst av allt vill jag jobba med det som jag kan och är bra på, men jag är inte kräsen utan kan tänka mig att jobba med i princip vad som helst!

Flykten 
© Mikael Good


Även om det ser mörkt ut för tillfället försöker jag att hitta de små glädjeämnena i vardagen som förgyller min tillvaro och får mig att tänka på något annat än jobb och framtid för en stund. När jag var inne på 591 photography Blog såg jag till min förvåning att min utställning Greetings from Latvia är den femte mest sedda utställningen på 591 sedan juli 2010 :) Jag har inte själv tjänat några pengar på Greetings from Latvia men tack vare utställningen har betydande belopp samlats in till behövande familjer i den ekonomiska depressionens Lettland :)

Genombrottet 
© Mikael Good


Jag kommer att fortsätta att kämpa den goda kampen för de minsta och svagaste även om det som nu blåser orkan runt omkring mig och sveket från människor som jag räknade som mina vänner skär i mitt hjärta, men jag har en vän som aldrig sviker och han kommer att ge mig ny kraft och glädje för att jag ska orka kämpa den goda kampen med målet i sikte!


Ljuset flödar över
© Mikael Good

Dagens låt: Fight the Good Fight - Triumph

 

//Chasid

Ps: Personerna som har svikit mig och ljugit mig rätt upp i ansiktet har jag givetvis förlåtit, jag tror att några av er som svikit mig kommer att läsa denna texten och till er vill jag bara säga att jag redan har förlåtit er för vad ni gjort mot mig! Bitterhet är en fälla som jag inte tänker fastna i igen. Den som sår kärlek ska få skörda kärlek och den som sår hat ska få skörda hat och förakt, jag väljer att så kärlek.

Added 2011-01-16 15:08 | Read 4249 times. | Permalink
Det jag skriver är väl en klen tröst tröst i sammanhanget. Men här har du en beundrare i alla fall. Att kunna plåta, skriva och formge är bra, att kunna bry sig om är ovärderligt. Jag tror på dig och det du kan, och "högste chefen" har ju också ett gott öga till dig. Att du inte fick drömjobbet kanske innebär att det är något annat som du kommer att få förtroende att göra.
Svar från Chasid 2011-01-16 17:24
Tack för din uppmuntrande kommentar Urban! Ett problem är att ingenting får kosta pengar i kyrkornas värld, skribenter, fotografer och formgivare förväntas jobba gratis... Men jag hoppas att "högste chefen" snart ska se till så att jag får ett nytt jobb :)
//Chasid
Ja, jag vet hur det är i kyrkornas värld, eller idéella sektorn. Har jobbat halvtid som pastor i snart 13 år. Svårt att kombinera det här jobbeti en kyrka med något vid sidan om, för det är ett sätt att leva. Samtidigt måste det ju vara upp till en själv att sätta gränser. För det idéella måste komma inifrån, inte finnas där som en outtalad förväntan... Ibland önskade jag att det fanns konstnärslön för idealister. Jag räknar dig till dem. Men det blir kanske ett "vanligt jobb" för dig i alla fall, som tryggar försörjningen?



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyeight as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer