"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Heta nyheter från Samyang

När jag surfade runt på nätet tidigare under dagen så ramlade jag över några riktigt heta nyheter från Samyang. Samyang är ett märke som jag lärde mig att uppskatta under min studenttid. Samyang stod för kvalitet bland alla de olika märkena som finns och fanns på marknaden. Men jag tröttnade snabbt på att bara äta smaksatta snabbnudlar och därför utvecklade jag en del olika recept för att förbättra dem.

Samyang goreng

Ta två påsar kryddstarka snabbnudlar från Samyang och koka dem enligt receptet på påsen, woka dem sedan i en het panna tillsammans med tre msk olivolja, 1 tsk asiatisk soya, 1 tsk asiatisk ostronsås, 1 msk sambal oelek, tillsätt en nypa salt, en halv pressad vitlök, några droppar lime och 200 gr blandade asiatiska wokgrönsaker, blanda ordentligt och låt stå på plattan ett par minuter till.

Om så önskas kan man även strimla och bryna 200 gr kycklingfilé samt strimla ett stekt ägg och blanda i wooken.

Efter endast 10 minuter är den välsmakande rätten färdig att serveras på lagom uppvärmda tallrikar och den äts bäst med pinnar. Som dryck till rätten rekommenderar jag ett glas friskt vatten.


Camping © Mikael Good

Dagens låt: Spiderman - The Ramones

//Chasid

Added 2010-11-26 10:38 | Read 5326 times. | Permalink
Samyang...jadu, här gick jag på en blåsning. Jag äter inte nudlar trots att jag är folkpensionär. Men jag har Samyang på matbordet just nu. Samyang 85/1.4 ett gediget bygge, mycket fina glas. Kanonbra.
Svar från Chasid 2010-11-26 12:02
Inlägget var faktiskt inte tänkt som en blåsning :) Men det är lite lustigt att både nudlar och optik har samma namn! Nudlarna är goda men optiken har jag ingen erfarenhet av, jag har ett gediget bygge med glas från AG Schott i Mainz som porträttobjektiv och trots att det objektivet har över 40 år på nacken så är det fortfarande kungen på porträtt tronen enligt mitt tycke och smak!
//Chasid
Hahaha! Som det kan bli. Jag trodde också att du syfta på objektiv! Och undrade varför du skriver om snabbnudlar! Trodde du drev med oss läsare. :-)
Svar från Chasid 2010-11-26 16:06
Tänkte att jag skulle skriva om något annat än foto för en gång skull men det är inte så lätt när företagen har samma namn :) Har du testat receptet?
//Chasid
Ps: Jag har faktiskt fått med ett recept i en kokbok som har sålts i rätt så många exemplar!
Det tristaste med snabbnudlar är inte nudlarna, utan "kryddpåsen". Det är inte kryddor i den utan mestadels smakförstärkare. Alltså det hysteriskt obra ämnet mononatriumglutamat (E621) som har en biverkningslista som får en att undra hur det kan vara tillåtet.
Även "kryddorna" Aromat, grillkrydda och allkrydda består mest av detta elände.

http://en.wikipedia.org/wiki/Monosodium_glutamate
Själv får jag hysterisk huvudvärk i flera timmar av skiten.


Fin blåsning förresten:-))

/Glutamathatare och livsmedelsskeptiker
Svar från Chasid 2010-11-26 19:32
Lite skit rensar magen :) Nej allvarligt skämtat så använder jag inte kryddpåsarna oftast gör jag en egen kryddblandning, det blir godare då! Visst är det lite kul att det finns fler Samyang, undrar just vem som var först med namnet?
//Chasid
Ditt recept påminner mig om en vän jag hade en gång som var kock från Indonesien och lagade suverän indonesisk mat. Han berättade för mig att goreng helt enkelt betyder stekt. Men han använde aldrig wok utan en vanlig stekpanna. Kanske det var före den stora wokvågen, jag tror det. Det jag tycker att du missat här är en bild på maträtten:-). Men snabbnudlar är kanske bra campingmat? Härligt mustig svärta i bilden i alla fall.

Jag instämmer med Martin, glutamat skyr jag som pesten.
Svar från Chasid 2010-11-26 19:28
Asiatisk mat är gott och jag har lärt mig konsten att laga den, det som är viktigast är råvarorna men som tur är finns det en thailändsk butik i Jönnet som har de rätta råvarorna! Jag "wokar" alltid min mat i stekpannan, jag har haft en wok men jag använde den så sällan att jag gav bort den. Jag hinner aldrig ta kort på maten som jag lagar, den försvinner så fort den kommer upp på bordet :)
//Chasid
Själv föredrar jag risnudlar utan kyckling men med färska grönsaker, chiliolja, ostronsås, vitlök, soja och nötter. Thaimat är bäst. Linser är tråkigt.
Svar från Chasid 2010-11-26 19:25
När jag har tid så föredar jag helt klart färska råvaror, men när det gäller att snabbt slänga ihop en smaklig lunch så funkar receptet bra :) Receptet som jag fick med i receptboken är betydligt mer avancerat och kräver betydligt mer tid!
//Chasid
Jag glömde en sak förresten. Sesamolja!!! Ett måste till nudelrätter:-)

Visst rensar lite skit magen. Jag är nog en av de där som är överkänslig mot glutamat, och det har jag märkt först EFTER att jag undrat varför jag fått huvudvärk när jag käkat kinamat. Kinaresturanger använder nämligen ofta väldigt mycket sådant, tyvärr. Det är därför det är så "smakrikt" och gott. Men tänker man efter så smakar rätterna ofta väldigt lika varandra.

Fin bild var det också förresten, även om jag tycker att HDR-mässigheten är liiite för hög. Det finns en gloria kring träden som är rätt tydlig.
Svar från Chasid 2010-11-26 20:43
Sesamolja är inte fel, det använder jag ofta till andra rätter. "Kinamaten" som man får på de flesta restaurangerna i Sverige är bara en billig kopia av den äkta varan!
Canon är bra på det mesta förutom att återge blåa himlar, jag försökte förgäves att återskapa den klarblå himlen från fotograferingstillfället och någonstans där gick jag nog över gränsen, därav glorian... Du som är Nikonfotograf slipper de problemen :)
//Chasid(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirteen as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer