"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Julpyntning i Jönnet (varning detta inlägget innehåller många bilder)

I går var jag nere i storbyen för att besöka On Track Imaging mässan. Innan mässan började hade jag en dryg timma på mig att flanera runt med den lilla fotoapparaten nere på byen. Även om vi inte har kommit längre än till mitten av november så har de redan börjat med julpyntningen i Jönnet (Jönköping). Jag har valt att inte förse bilderna med några beskrivande "pratbubblor" utan överlåter bildtext sättandet till mina redigerare, förlåt läsare!

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010


© Mikael Good, 2010

Om ni vill ha lite extra julstämning till bilderna så tycker jag att ni ska vrida upp ljudet rejält på era datorer och klicka igång nedanstående låt av och med James Österbergs orkester:

Dagens låt: I Wanna be Your Dog - James Österbergs orkester

//Chasid

Added 2010-11-12 10:34 | Read 5891 times. | Permalink
Ambitiös julpyntning, med byggkranar och avspärrningar. Jönnet var nytt för mig! Jag tycker att bilderna förmedlar en fin känsla av blek (men inte färglös) vardag i en småländsk världsstad.

Pratbubblor behövs väl inte här, men när det är så många bilder är det inte så dumt om de är numrerade eller identifierade på annat sätt. Ifall man vill kommentera en enskild bild. Vilket jag vill. Men det är lyckligtvis den sista bilden, så den är lätt att identifiera. Alltså, fotot har jag ingen kommentar till, men den avbildade affischen. Dessa beväpnade personer, är det de som är fascisterna man ska samverka mot?
Svar från Chasid 2010-11-12 20:47
Ska man göra något så ska man göra det ordentligt verkar vara stadsbyggnadskontorets devis :) Jag brukar inte använda namnet Jönnet så vidare värst ofta, jag brukar vanligtvis kalla Jönköping för storbyen :)

Även om jag valt bort pratbubblor i inlägget så tänkte jag på reklamsloganen "Go och glad kexchoklad" när jag förevigade momenten och det ger en extra dimension till det kärva budskapet! Jag är emot faschism men tycker inte att den ideologin ska bekämpas med våld utan med humor :)

Den nedre bilden på mannen och pojken med vapen i hand är egentligen en reklambild för luftgevär från början av 60-talet och den har inget med vare sig antifaschister eller faschister att göra.
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtyone as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer