"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Viktigt meddelande till allmänheten!

Jag har tidigare gått ut med att utställningen Greetings From Latvia ska kunna gå att se den 6/11 men nu har jag fått reda på att Kungsporten är stängd den dagen, vidare så är det bara öppet på Kungsporten till klockan 13.00 idag fredag. Om du vill se utställningen i helgen så är du välkommen på söndag mellan klockan 10-14. Jag kommer själv att vara på plats vid utställningen från klockan 12.00 på söndag.

Kungsporten, Kungsängsvägen 25, Husqvarna
Utställningen pågår mellan den 30/10 – 8/11 (stängt den 6/11 pga helgdag)
Öppettider: Mån-tors 9-19, fre 9-13, Sön 10-14


Greetings from Latvia © Mikael Good, 2010

Vernissaget var välbesökt och jag räknar med att drygt 150 personer stannade till och tittade på bilderna i söndags


Vernissage Greetings from Latvia © Mikael Good, 2010

Jag håller mig gärna vid sidan om det allmänna nyhetsflödet och berättar helst om de människorna som bara flimrar förbi i korta notiser  i tidningarna. Mitt mål är inte att själv bli känd utan att göra människorna i mina bilder och texters situation känd. Min meritlista har ändå blivit ganska så diger de senaste åren med ett flertal publicerade artiklar och reportage i olika tidningar, magasin och andra trycksaker samt ett antal större utställningar som setts av många.

Jag är en stark förespråkare för rakt, enkelt dokumentärfoto, fritt från specialeffekter och manupuleringar, det viktigaste i mitt fotograferande är att lyfta fram människan i bilden och bjuda in betraktaren till ett personligt möte. För att citera Sune Jonsson: “God fotografi blir alltid till i den enkla punkt, där man själv står som människa. Det betyder att objektiven endast är en förlängning och fördjupning av fotografens personliga sätt att se och skapa relationer till omvärlden. Det räcker egentligen inte med att han har ämnen. Ämnena måste vara en del av fotografen själv.”

Det sista citatet har ni säkert läst några gånger tidigare! Sune Jonssons tankesätt stämmer väl överrens med mitt sätt att se och vara, samt med mitt stora personliga engagemang för de minsta och svagaste grupperna på vår jord, ett engagemang som driver mig framåt i mitt bildskapande.


Vernissage Greetings from Latvia © Mikael Good, 2010

Om du inte har möjlightet att se utställningen Greetings From Latvia i Huskvarna så hänger utställningen även i Fjällräven Center i Örnsköldsvik tom den 12/11. Utställningen finns även att beskåda på 591 Photography Blog t.o.m den 20/3, 2011

Dagens låt: Make it Right - Tim Buckley

//Chasid


Added 2010-11-05 10:42 | Read 3348 times. | Permalink
Jättekul att det finns ett stort intresse att visa upp ditt projekt för omvärlden. Du är mer än väl värd detta och jag hoppas att stenen fortsätter att rulla.
Svar från Chasid 2010-11-05 11:11
"Like a Rolling Stone" :)
Tack för din kommentar Micke! Jag är faktiskt lite förvånad över det stora intresset för utställningen men är samtidigt väldigt glad för att jag kan hjälpa mina lettiska vänner på det här sättet :)
//Chasid
Hej!
Synd att jag bor i Småland, långt från dina fina bilder. Att fotografera människor, att lyfta fram människan är något som du verkar vara mycket duktig på att göra, det är bilder som ger minnestankar när man har sett dem. Fortsätt med det
mvh
Morgan Larm
Svar från Chasid 2010-11-06 14:50
Hej Morgan och tack för din kommentar! Jag bor också i Småland i Husqvarna, men jag är Västgöte av födsel och ohejdad vana :)

Jag kommer fortsätta med att lyfta fram de minsta och de svagaste och vara deras röst när det behövs och jag tror att ett personligt engagemang speglar av sig positivt på både bild- och textresultatet. Jag har många intressanta historier på lager, historier som jag ska försöka finna tid att sätta samman och ett forum att publicera dem på!
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eleven as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer