"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Career Opportunities - Chefredaktör på Kamera & Bild

Nu är jag återigen arbetslös och jag är på jakt efter ett riktigt bra och utmanande jobb. Gärna ett jobb där jag får möjlighet att både skriva om och fotografera sådant som engagerar mig. Kanske kan det här jobbet som jag hittade på Platsbanken idag vara något för mig:



Jag uppfyller alla kraven som ställs för att bli chefredaktör för Kamera & Bild och jag har även en gedigen kunskap i grafisk formgivning på pluskontot. Om jag mot all förmodan skulle få jobbet skulle jag försöka minska ned testverksamheten så att bilden skulle få ett större utrymme och då särskilt raka enkla okonstlade reportage i både text- och bildform. Det är något som jag brinner för och vill se mera av i svenska tidningar, jag är ärligt talat trött på alla ointressanta lättnyheter och vill ha tillbaka djup och skärpa i de svenska tidningarna!

Klicka här om du vill läsa ett av mina senaste reportage.

Men jag undrar egentligen vad Magnus ska göra istället för att vara chefredaktör för Kamera & Bild? Vem vet han kanske lägger in en förklarande kommentar.

Bor du i Huskvarna eller i närområdet så är du varmt välkommen att besöka min utställning Greetings from Latvia som visas på Kungsporten i Huskvarna. http://www.fotosidan.se/blogs/chasid/55378.htm

Dagens låt Career Opportunities - The Clash

//Mikael "Spamalot" Good

Added 2010-11-01 20:24 | Read 3047 times. | Permalink
Lycka till! =)
Svar från Chasid 2010-11-01 21:15
Inget är omöjligt för den som tror =)
//Chasid
En väldigt liten redaktion, så de använder väl mycket av sitt material på alla publikationerna. Antagligen ganska hektisk arbetsmiljö med mycket deadlines. Som jag ser det kan problemet var att det alltid är kinkigt att göra personalförändringar i ett så litet team. Det vill till att den nya person som kommer in blir omtyckt och accepterad av de övriga. Annars går det käpprätt åt fanders. Men kul att du kollar!
Svar från Chasid 2010-11-03 13:59
Jag kommer nog att söka men inte få det jobbet men å andra sidan så har jag fått vittring på ett jobb som skulle passa mig som hand i handske :)
//Chasid
Klart att du ska söka, om du tror det är något för dig! Undrar precis som du vad Magnus ska göra. Bli fotograf på heltid? Han har ju varit en utomordentlig chefredaktör, och jag misstänker att han slitit oerhört mycket på sin post. Tyvärr misstänker jag att det är nya kameror och andra prylar som säljer lösnummer av tidningar som Kamera och bild, så det är kanske inte så lätt att satsa på bildsidan.
Svar från Chasid 2010-11-03 14:05
Magnus har gjort ett bra jobb som chefredaktör men det är nog inte lätt att vara chefredaktör i dagens mediaklimat med ständiga krav på ökad lönsamhet...
//Chasid
Mikael,

Hur gick det med vittringen? Sök Kamera & Bild. Du har inget att förlora.
Svar från Chasid 2010-11-04 08:56
Hej Dennis, jag ska söka jobbet på Kamera & Bild och ett arbete på en biståndsorganisation, det senare arbetet tror jag kommer att passa mig som hand i handske. Blås inte iväg nu i Port-au-Prince och riskera inte livet för den ultimata stormbilden!
//Chasid
Hej Mikael.

Det är riktigt att jag kommer att lämna posten som chefredaktör på Kamera & Bild. Jag kommer att vara kvar inom fototidningsvärlden och tillträda en nyinsatt tjänst. Vad det blir avslöjas kring fotomässan.
Svar från Chasid 2010-11-08 18:00
Kul att du är kvar i fototidningsvärlden och jag får passa på att önska dig lycka till på det nya jobbet!
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number ninetyfour as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer