"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Veckan Outfit - Ghetto Serious & Valhemligheten

Vilken kamera passar egentligen bäst i lite tuffare och ruffigare miljöer? Vis av egen erfarenhet så gäller det att smälta in och alltid visa alla människor respekt och inte tränga sig på och armbåga sig fram till den perfekta bilden! Oavsett om det är politiker eller människor som lever i djupaste fattigdom som jag intervjuar och fotograferar så behandlar jag dem alla lika respektfullt, det gäller att se människan i alla lägen och bry sig om dem om man ska vinna deras förtroende!

Det gäller att ha en kamera som inte sticker ut för mycket och inte ser allt för dyr och attraktiv ut. För en del dokumentärfotografer finns det bara ett val och det är en analog Leica M med 35 mm. Visst jag gillar Leica och jag har till och med en Leica CL men tyvärr är den allt för begränsad för mig när jag jobbar och därför jobbar jag helst med en digitalkamera med småbildssensor och gärna med en ljustark 35´a.

Nu är det så att jag har en jobbkamera för mycket och en ska bort! Jag har bestämt mig för att sälja min Canon EOS 1Ds Mark II och enbart jobba med min 5D Mark II och min GF1´a i framtiden. Just nu har jag ett seriöst bud på 9000 kronor på min EOS 1Ds Mark II som faktiskt kan bli din!
Klicka här om du är intresserad av kameran och vill se hur den ser ut under maskeringen (objektivet ingår ej i köpet).


Veckans Outfit - Ghetto Serious. EOS 1Ds Mark II med en ljusstark 35´a ett Konica motljusskydd och eltejp som maskerar loggan. Till bakgrund har jag valt en av mina tavlor som jag ska försöka få med på Smålandssalongen.

Valhemligheten är löjlig

Förövrigt tycker jag att det här med den så kallade valhemligheten är löjligt! Jag ska rösta idag och jag kommer att rösta mot egoism, hyckleri, främlingsfientlighet och bloggspammande :) Min röst kommer jag att lägga på Miljöpartiet!

Glöm inte bort att du fortfarande kan ändra dig ifall du har förtidsröstat. Det är bara att ta med ditt leg till din vallokal och göra om din röst!

Dagens låt: Concrete Jungle - Bob Marley And The Vailers

//Chasid

Added 2010-09-19 11:36 | Read 4412 times. | Permalink
En ljusstark fast glugg är hemligheten. Zoomar är en styggelse :) Ska använda min fasta i kväll och återkommer när bilderna är uppe. Ha den bästa utav dagar Chasid.
Svar från Chasid 2010-09-19 12:36
Zoomar är en styggelse men ibland kan de vara bra att ha när jag jobbar och inte hinner byta objektiv i tid och otid :)
Ha en bra dag själv!
//Chasid
Så länge folk utsätts för våld på grund av partitillhörighet så är valhemligheten helt nödvändig. Och jag tycker att det svenska systemet är helt absurt, där man mitt framför näsan på övriga väljare måste plocka åt sig valsedlar. Varför står inte valsedlarna i båsen istället? Jo, naturligtvis för att skuldbelägga dem som röstar "fel".

http://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratur
Hoppas för bl.a våra orörda älvars skull att MP kommer in. Carlgren är ett aber för miljön.

Martin, du behöver inte plocka valsedlar framför några näsor. Du kan ringa till ditt parti o be dom skicka hem dom till dig. Vet man inte om alternativen så är det mesta absurt.
Röstningen är avklarad: Miljöpartiet och Kew Nordqvist i riksdagen, FP och Anna Mårtensson kommunalt och blankt i landstinget. Res er ur sofforna gott folk och gör er medborgerliga plikt genom att rösta framförallt mot främlingsfientlighet och förtryck!
//Chasid
Valhemligheten är en central del i en fri demokrati. Om du studerade historien kring framväxten av den moderna demokratin skulle du nog förstå det bättre. Man är ju inte skyldig att hemlighålla sitt val, det är en rättighet man har och en för demokratin essentiell rättighet.

Förlåt mig om jag ibland tycker att du är lite arrogant när det kommer till politik :-) Jag har en känsla av att just du är en sådan som har svårt att respektera människor som har en annan politisk åsikt än du. Det är bl a på grund av sådana attityder som valhemligheten är viktig. Alla ska få lov att välja fritt, ingen ska behöva känna något grupptryck.

Om jag ser det från din sida: tänk på en ung människa som växer upp i en starkt högerorienterad familj, där föräldrarna använder all sin psykologiska makt till att få dig att rösta på KD. Men du känner i ditt hjärta att Vänstern är det enda som kan vara rätt för dig. Visst har du civilkurage om du frankt deklarerar det för dina föräldrar, men du ska inte dömas om du undviker en familjekonflikt och i hemlighet lägger din röst i enlighet med ditt hjärtas val. Eller hur?
Svar från Chasid 2010-09-19 19:47
Jag respekterar andra människors val, skulle jag inte göra det skulle jag få det riktigt svårt i mitt hem, min fru gjorde inte alls samma val som mig i dagens val :) Mina barn kommer att få rösta på precis det som de vill utan min påverkan, det viktigaste är att de röstar och inte på vad de röstar (så länge de inte röstar på SD eller något annat främlingfientligt parti dvs)!

Jag tycker att man ska avdramatisera det här med valhemligheten, för mig är det faktiskt lite löjligt att man inte kan stå för vad man tycker och står för politiskt särskilt som vi lever i en fri demokrati!
//Chasid
Jag skulle aldrig avslöja att jag röstar på Miljöpartiet. Aldrig.
För dom röstade jag på. Sen har jag funderat på om jag är fotograf eller inte.Nu har jag fått svaret.Jag är det inte.Jag använder zoom.Fin kamera du säljer,men jag har ju ingen användning för den.För jag har ingen ljusstark glugg.
Lev väl så länge du lever Mikael.
/Kenneth
Svar från Chasid 2010-09-19 20:22
Nu har du avslöjat dig och du gjorde ett bra val i mitt tycke Kenneth :)
Jag använder oftast zoom när jag jobbar, då hinner jag inte med snabba objektivbyten men när jag flanerar så kör jag oftast med fasta objektiv! Du har såvitt jag vet ett Kalle Zeiss 50/1,7 det funkar finfint med adapter på en 1Ds Mark II :)
Ha det gôtt Kenneth!
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number ninetyseven as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer