"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Rapport från utställningen Greetings from Latvia på Lastbil 2010

Även om det bara var cirka tusen personer av drygt 40 000 mässbesökare som såg utställningen på Lasbilsmässan så ser jag det ändå som en liten framgång för konceptet att ta fotoutställningen till folket. Trots att det egentligen var fel målgrupp för en fotoutställning med dokumentärbilder så hade jag många och intressanta samtal om bilderna och om den tuffa ekonomiska situationen i Lettland med både mässbesökare och andra utställare.


© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010


© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

Utställningen var uppbyggd som ett lettiskt vardagsrum med ett välpackat julpaket i centrum och på väggarna hängde utställningen Greetings from Latvia. Det var ett bra tag sedan som jag byggde en installation kring en utställning men det var riktigt kul att ta utställningen ett steg till och det är definitivt något som jag kommer att fortsätta att göra!


© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

Det var många på mässan som vill hjälpa vårt broderfolk på ett eller annat sätt. Ett konkret sätt som man kan hjälpa till på är att packa ett julpaket med matvaror till en lettisk familj. Även om det är kostsamt att frakta över julpaket till Lettland så vet jag att de letterna som får paketen är mycket tacksamma för dem och framförallt är det viktigt för dem att se att det finns människor i ett annat land som bryr sig om dem och vill hjälpa just dem!

Gå in på den här länken om du vill läsa mera om julpaket:
http://www.hoppetsstjarna.se/stoed-oss/ge-en-gava/julpaket.html

Missa inte det här programmet om Lettland:
http://svt.se/2.137484/1.2126903/de_vaxer_upp_utan_sin_mamma_br_-_som_stadar_i_svenska_hem?lid=puff_2126865&lpos=lasmer

Om allt går vägen kommer utställningen Greetings from Latvia - Sveicieni no Latvija att visas på flera platser i landet under de nästkommande månaderna. Jag återkommer med mer information i bloggen så snart jag vet mera.

//Chasid

Added 2010-09-01 09:59 | Read 4601 times. | Permalink
Storartat arbete i både bild och hjärta. Spelar ingen roll hur många som ser det, räcker ju med ett fåtal som bryr sig för att det ska bli skillnad. Sen hänger flertalet på ändå.
Svar från Chasid 2010-09-01 10:13
Tack för din kommentar Micke :) Tusen personer är trots allt en riktigt bra besökssiffra för en fotoutställning och förhoppningsvis så kommer en del stora företag att satsa en del pengar på Lettland och Rumänien tack vare utställningen när det är dags för julklappar till personalen :)
//Chasid
Du är en fotograferande medmänniska med hjärta Chasid!!
/Bengan
Svar från Chasid 2010-09-01 18:28
Hej Bengt och tack för din kommentar!
Utan medkänsla och hjärta kommer man inte långt som dokumentärfotograf! Jag kommer att skriva ett längre blogginlägg om det ämnet lite längre fram när det lugnat ned sig med utställande och arbete.
//Chasid
Tänk att du hittat rekvisita att bygga upp ett autentiskt lettiskt vardagsrum med! Man kan inte bli annat än impad av din kreativitet kring detta projekt. Men så är det när något kommer från hjärtat. Jag drömmer om att kunna ta hit din utställning, men jag får nöja mig med att tipsa folk om bilderna på nätet.
Svar från Chasid 2010-09-05 17:15
Jag ringde runt till olika butiker som säljer begagnat och till sist fick jag napp. Butiksföreståndaren som har varit i Lettland vid ett flertal tillfällen hade precis rätt soffa :)

Kul att du tipsar andra canadensare om utställningen men det är som sagt inte omöjligt att skicka den digitalt! Fotoklubben på Saltspring Island skulle kunna ordna lokal och sköta ramning och montering. Men jag skulle tyvärr ha lite svårt att ta mig dit för att närvara på vernissaget :)

Kontakta mig gärna på chasid68@gmail.com om du är intresserad Ernst så skulle vi säkert kunna få till ett bra upplägg!
//Chasid
Det är jättefint att du lagt upp bildsviten i din portfolio. Skulle du inte kunna bifoga texterna på engelska också?
Svar från Chasid 2010-09-06 14:01
Hej igen Ernst!
Jag har såpass mycket att göra för tillfället att jag helt enkelt inte hinner att översätta texterna till engelska men jag kommer att ha översatt dem senast till den 3 oktober.
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtyseven as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer