"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Ett äkta zoomobjektiv för Leica M - Samt tonsatta filmkorn!

Vid ett flertal tillfällen har jag hört av Leica M experter att det bästa med Leica M är att det inte finns några zoomobjektiv att få tag på. Det finns förvisso Tri-Elmar objektiv men det är inte några zoomobjektiv i ordets rätta bemärkelse. Men vad är det egentligen för underligt objektiv som döljs under den här länken: http://www.cameraquest.com/LeicaM%20K21%20TE.htm om inte ett alldeles äkta zoomobjektiv till Leica M :)


Cujo eller Howling Wolf? © Mikael Good, 2005

I går skrev jag i en kommentar att tonsatt Tri-X korn skulle låta ungefär som Muddy Waters. Lyssna på dagens låt så får du höra hur Tri-X korn som pressats till 6400 ASA skulle kunna låta. Filmkorn och blues hör helt klart ihop!

Dagens låt: Wang Dang Doodle - Howling Wolf

//Chasid

Added 2010-06-17 16:35 | Read 9256 times. | Permalink
Alla tomrum måste fyllas! Det är prylsjukans första lag =)
Hej!
Konicas 21-35/3,5-4 är inget "vanligt zoom" utan precis som Tri-Elmaren ett objektiv med fasta lägenm i det här fallet 21mm och 35mm.
Sedan går det att "fusk zooma" med Tri-Elmaren genom att ta en bild när objektivet är inställt mellan två fasta lägen, vad det nu är för vits med et då ramarna inte stämmer längre - men skärpan mm är ok.
Detta är dock inget man gör med Konicas 21-35mm för den är optimerad för de båda fasta "slutlägena" - dvs objektivets egenskaper är sämre om man knäpper en bild med objektivet i "transport läge" mellan de "fasta" brännvidderna.
Mvh
/johan e
Det fanns ju ett spegelhus till Leica M en gång i tiden. Men det kanske bara användes för teleobjektiv. En tung klump med primitiv mekanisk koppling till slutaren. Säkert gedigen, men sakande den där insmickrande Leica-känslan.

Tänka sig, multifokusobjektiv hade jag aldrig hört talas om förut. Det är fantastiskt vad mycket nytt man lär sig genom att följa bloggarna på FS!



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirty as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer