"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag är tillbaka i de förrycktas skara :)

Jag har svårt för att motstå frestelser och när jag fick möjlighet att köpa ett stycke svartlackerad tysk finmekanik med lite patina samt ett medföljande Wetzlar objektiv för en spottstyver så kunde jag inte låta bli :) Men om jag ska vara helt ärlig så var det främst det lilla smidiga och ljusstarka objektivet som jag var ute efter! Jag ska använda det som ett kort tele på min lilla halvformats Lumix som komplement till mitt 20 (40) mm. Men jag kommer nog att ta fram och ladda tysken med Tri-X och köra ett par filmer då kornabstinensen blir allt för stor :)

Visst det är trevligt med kornfria bilder, men om du tittar noga på bilden nedan och förstorar upp den så kommer du snart att se att det är något som saknas! Just det Tri-X kornet saknas i bilden! Att lägga på det i efterhand med hjälp av ex. Silver Effex Pro är inget som jag pysslar med! Det är fusk och manupilation i mina ögon!


Istanbul © Mikael Good, 2009

Läs gärna bildreportaget från torsdags marknaden i Beykoz här: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/48862.htm

Dagens låt: Up There in Orbit - Earl Bostic


//Chasid

Added 2010-06-09 21:11 | Read 6692 times. | Permalink
Sucker :-)
Svar från Chasid 2010-06-10 08:33
Det bästa sättet att bli kvitt en frestelse, är att falla för den :-)
//Chasid
Men du är ju konstnär och ska förtryckas.Bilden du visar här är ju inte sevärd.Helt intresselöst.Det är ju inga Tri-X korn i den.Att en konstnär kan fota digitalt förstår inte jag.För det fins ju film att köpa idag fortfarande.
/Kenneth
Svar från Chasid 2010-06-10 08:35
Hej Kenneth och tack för din kommentar!
Jag har inga konstnärliga ambitioner med mitt fotande! När jag målar så gör jag det med färg på en duk och oss emellan så har jag även målat en del digitala, men då har det rört sig om s.k. halvfabrikat som jag skissat för hand och scannat in i dataapparten!
//Chasid
hm - hade också lite koll på den men jag lyckades hejda mig... var lite sugen av nostalgiska skäl eftersom jag sålde min i slutet av 80-talet efter lång och trogen tjänst.
Svar från Chasid 2010-06-10 08:38
Hej Torbjörn och tack för din kommentar!
Med tanke på det låga priset så köpte jag ett objektiv som jag behöver och fick en Leica på köpet :)
//Chasid
Du har nog rätt i att det för det mesta är larvigt att lägga på digitala korn. Det blir ju ändå aldrig riktigt detsamma. Men bristen i bilden tycker jag inte är att Tri-X-känslan saknas. För att komma från dig är den orolig och svår tycker jag.
Svar från Chasid 2010-06-10 20:50
Hej Ernst och tack för din kommentar!
De flesta bilderna mår bäst av att komma upp på väggen i A4 eller A3 format, det här är en bild som inte mår bra av att visas i litet format på en skärm.
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventytwo as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer