"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Måste jag verkligen blogga varje dag?

När jag skriver blogginlägg är det viktigt för mig att inlägget även innehåller något som läsaren kan vara intresserad av. Är läsaren inte intresserad av att läsa texten så kanske bilderna är lockande eller så väljer läsaren att bara klicka på dagens låt och se vad jag gjort för val idag. Att bara spotta ur mig ogenomtänkta inlägg för att få många klick och komma högt upp på olika blogglistor är inget som intresserar mig. Bloggande är ingen tävling för mig, jag bloggar för att jag tycker att det är kul och jag vet att läsarna kommer till inläggen efter hand. Därför är det inte heller viktigt för mig att blogga varje dag, jag bloggar när jag känner för det och har jag inget att säga då bloggar jag inte :)

Jag ser framför mig hur en del läsare från Fotosidan håller på att förbereda sig på att gå till attack mot mitt inlägg men innan ni gör det så vill jag bara säga att bloggklimatet på Fotosidan trots allt är ganska så bra. På andra bloggsidor har spaminläggen vuxit till en rejäl farsot som det knappast finns något botemedel mot och även om det finns ett fåtal på Fotosidan som spammar ur sig ett par inlägg på kort tid så är det långt ifrån ett problem här :)


© Mikael Good

Dagens låt: Mississippi John Hurt - Salty Dog Blues

//Chasid

Ps: Att skriva ett par inlägg som portioneras ut under dagen räknar i vart fall inte jag som spam!

Added 2010-06-01 13:15 | Read 3640 times. | Permalink
Bloggandet verkar bli som ett gift för vissa.
Det här är ju en fotosida,så då bör ju tonvikten ligga på just foto.
Det finns andra sidor om man nu vill lufta sina andra åsikter.
Jag tycker att vissa bloggar här är befriande korta i texten och
istället koncentrerad till just bilden.
Håller med dig om att vissa blogginlägg är klart ogenomtänkta
och passar bättre på andra forum.
Så du får bara medhåll från min sida!

Thomas
Svar från Chasid 2010-06-01 14:45
Hej Thomas och tack för din kommentar!
I ärlighetens namn så handlar inte alla mina bloggposter om foto men jag kryddar dem alltid med bilder för att dem som inte är intresserade av att läsa texten ska få något att titta på! Ibland så är mina texter korta och ibland så är de långa.
//Chasid
I samma ögonblick som det blir viktigt att ligga högt på listor av typen mest lästa eller mest aktiva är det kört skulle jag tro. Kvalitet är som vanligt omvänt proportionellt mot kvantitet.

Skämt å sido, det finns ju de som kan vara intressanta oftare än andra, men personligen klarar jag bara av att vara intressant relativt sällan ;)

-affe
Svar från Chasid 2010-06-01 16:39
Hej Affe och tack för din kommentar!
Du skriver den typen av genomtänkta inlägg som finner sina läsare under en längre tid och det är egentligen roligare än att ha många träffar under ett par timmar eller under en dag :)
Jag har följt bloggfenomenet på andra sidor än Fotosidan under ett par dagar och det är skrämmande att se vad en del ungdomar tar till för att locka läsare till sina bloggar allt för att de ska få många träffar och hamna högt upp på olika blogglistor... Det är rätt skönt att Fotosidan i stort sett är förskonad från den typen av sensationsbloggare!
//Chasid
Skulle va skittråkigt om bloggar enbart skulle handla om foto. Jag gillar engagerade bloggare som skriver om saker utifrån ett starkt intresse och om det finns foton som hänger med i berättarsvängarna, så är det väl ett plus. Själv ser jag ofta mitt eget bloggande som en historia som jag berättar för att få ut det ur systemet. Sen kan ju alltid en välskriven teknikblogg få min totala uppmärksamhet.
Svar från Chasid 2010-06-01 20:38
Hej Micke och tack för din kommentar!
Din blogg läser och tittar jag alltid på med stort intresse :) Det händer faktiskt att även jag förlorar mig i en välskriven teknikblogg och det är tom så att jag har känt suget efter en gedigen analog M Leica :)
//Chasid
Själv bloggar jag inte så frekvent. Idén att skapa struntinlägg för att komma på listor har aldrig fallit mig in. Ibland snubblar man väl över någon tramsblogg, men jag lämnar dem fortare än jag halkade in. Att läsa andras bloggar är för mig i regel att följa en bloggare jag är intresserad av under en längre tid, och att således regelbundet läsa ett mindre urval bloggar. Det gäller både här på FS och när jag följer bloggar på andra ställen.

Att blogga själv just här på FS är för mig att delta i en dialog med andra fotointresserade. Bloggen på FS är ju speciellt intressant eftersom replikerna formuleras med både text och bild. Fotointresset är det centrala för mig. De bloggar på FS som till seglar bort från fotot till andra saker lämnar jag snart, i den mån jag kommer in på dem.

Eller, med andra ord, vi är nog rätt överens :-) Fast den politiska undertonen som ibland finns i dina bloggposter ligger lite vid sidan om mitt intresse just på FS, som du vet. Eller snarare så här: dina bilder har ofta ett budskap om samhällsengagemang. För mig talar de för sig själva. Den verbala frustration som åtföljer dem fyller i mina ögon nog mest funktionen att pysa ut din egen vrede. Jag tror inte att budskapet vinner i kraft på det sättet, snarare tvärt om. Men som alltid kan jag ha fel, blogga på som du tycker!
Svar från Chasid 2010-06-01 20:49
Hej Ernst och tack för din kommentar!
Som tur är finns det knappt några tramsbloggar på Fotosidan :) Men de frodas tyvärr på andra bloggportaler som jag studerat de senaste dagarna... Många ungdomar verkar tro att om de inte skriver minst ett inlägg så varken syns eller finns de...

Det händer att mitt engagemang lyser ut från bilderna och hamnar i texten och som jag skrivit tidigare så beror det främst för att de är såpass hårt sammanflätade i mitt inre att jag inte kan separera dem :)

Jag har fått en del kommentarer och även en del mail där läsare tyckt att jag borde vara betydligt tuffare i mitt uttryck på Fotosidan och inte sväva så mycket på målet och delvis pga det har jag startat min andra blogg där jag kan tala lite mera fritt ur hjärtat och på så vis koncentrera mig lite mera på foto i den här bloggen men det är ändå som så att de flesta läsarna har jag i den här bloggen!

Jag skriver inte i vare sig vredesmod eller ilska, jag är oftast väldigt lugn och harmonisk inombords när jag skriver, även om inläggen handlar om saker som irriterar mig :)
//Chasid
Kände mig aningen träffad här, det har blivit mycket bloggande för mig på sistone, fyra inlägg på sex dagar tror jag. Så ditt PS kändes ju bra att läsa, då känner jag mig inte så träffad längre! ;)
Ett intressant inlägg du får till här! Blir lite inspirerad att formulera några egna tankar igen fast jag skrivit lite kort om det tidigare, för några veckor sedan.
Håller med dig om att det där att komma högt på eventuella listor verkligen inte är något som intresserar mig heller. Forcerar man fram ett inlägg för att underhålla sina eventuella läsare blir det sällan bra, bättre då att vänta tills blogglusten faller på och man har en idé att skriva om! Däremot kanske jag - till skillnad från dig och flera andra - mer använder bloggen här som en sorts fotodagbok. T ex mina senaste funderingar och händelser kring mitt nya kamerainköp, det vet jag säkert är av ringa intresse för många andra, däremot ville jag gärna dokumentera det för mig själv.
Nej, jag ska inte blogga i din blogg! Det får nog bli ett nytt inlägg! :)

Hälsn. Ulrika
Svar från Chasid 2010-06-02 11:32
Hej Ulrika och tack för din kommentar!
Fyra inlägg på sex dagar är verkligen inte mycket! De bloggarna som jag beskriver i texten publicerar minst fyra inlägg på sex timmar :) Det är många som använder bloggen som en fotodagbok på Fotosidan en bloggare som gör så och som jag brukar följa är Ronny Persson två trappor Enköping han har oftast bra bilder i kombination med lite underfundiga texter!
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightyfive as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer