"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Breaking news: Nikon lägger ned systemkameratillverkningen (Obs detta är ett aprilskämt)

April, april detta inlägget har uppfyllt sitt syfte som aprilskämt och nu svävar det bara runt i cyberrymden :)

Enligt ett färskt pressmeddelande från Nippon Kogakus presschef Toto Yakamoko kommer Nikon att lägga ned all systemkameratillverkning fr.o.m. 20110101. Företaget kommer istället att helt koncentrera sig på tillverkning av medicinsk och optisk utrustning för industrin.

Den tuffa konkurenssituationen i samverkan med en djup ekonomisk kris anges som skäl till nedläggningen. Nikon har ju som bekant inte samma ekonomiska muskler som Canon, Sony eller Olympus. För att klara av ekonomin i företaget säljer därför Nikon sin systemkamera- och optiktillverkning. Från och med 20110101 kommer Nikons kameror och optik istället att märkas med det koreanska elektronikföretaget LG Electronics logotyp. LG kommer att koncentrera tillverkningen på kompaktkameror och billigare digitala systemkameror, hur det går med Nikons proffsmodeller är än så länge oklart.

Enligt ett rykte på internet som uppkom i nära anslutning till pressmeddelandet kommer Nikon ändå att fortsätta att tillverka kameror men det kommer då enbart att röra sig om digitala kameror och objektiv i den exklusiva SP-serien. Kamerahusen kommer enligt uppgiftslämnaren att ha kopplad mätsökare, Live View och ljusstarka objektiv med autofokus, det låter helt klart intressant men tyvärr kommer nog kamerorna och objektiven att kosta en hel del om och när de dyker upp på marknaden.

Du kan läsa mer om Nikon - LG affären här, sidan är på koreanska, klicka på rubriken Hot Issue för att se pressmeddelandet som är på engelska: http://www.lg.co.kr/index.jsp

Dagens låt: We built this city (on Rock N Roll) - Jefferson Starship

//Chasid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För er som börjat bita på naglarna i ren desperation över nyheten kan jag avslöja att Nikon inte har några som helst planer på att avyttra sin kameratillverkning, nyheten var ett aprilskämt! Men det egentliga aprilskämtet är dagens låt! Jag skulle aldrig välja den absolut sämsta rocklåten i världshistorien till dagens låt och att inte ha med något foto i min blogg är också ett aprilskämt :)

April, April, April Lavigne :)

Added 2010-04-01 07:29 | Read 3173 times. | Permalink
Moahahaha, sicket elakt skämt :)
Svar från Chasid 2010-04-01 07:45
Jag är medveten om att valet av Jefferson Starships - We Built this city som dagens låt nästan var att gå få för långt i skämtandet :)
//Chasid
Det var verkligen Tur, att du lade till det sista stycket :-) För annars hade man ju blivit djupt orolig.... Och märkestrogen som jag är, så hade det varit jobbigt att gå omkring och plåta med ett microskop. :-)

April Lavigne är ju bra! Och det är inget aprilskämt... :)
Svar från Chasid 2010-04-01 09:01
Du hade ju alltid kunnat köpa en LG med F-bajonett :) Håller med om att April Lavigne inte är något skämt men däremot ett bra avslut på en ramsa: "- April, April, April Lavigne" :)
//Chasid
Hade du skrivit Pentax istället för Nikon hade jag blivit riktigt orolig, för det hade kunnat vara sant.

Glad påsk :)
/Peter
Svar från Chasid 2010-04-03 15:03
Det kanske det hade varit, men Pentax ägare har å andra sidan att ta av!
//Chasid
Puh! Ett kort ögonblick kändes det nästan sant!
Jag som har Nikon-optik...

Men jag gick i alla fall inte på DNs nyhet om internationell surfkvot-tilldelning :-)
Svar från Chasid 2010-04-03 15:04
Du hade alltid kunnat köra din Nikon-optik på Canon eller Olympus med adapter :)
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftyfour as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer