"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Henri Cartier Bresson och hans kameraval

Jag försa mig lite om Henri Cartier Bresson i en kommentar i min senaste bloggpost det gällde hans kameraval! Har man sagt A får man säga B :)

Henri Cartier Bresson var enligt en av hans kollegor från Magnum mycket angelägen om att odla myten om sig själv och enligt den myten höll han sig till en kamera och ett objektiv. Men i själva verket använde han sig fr.o.m. slutet av 60-talet ofta av små smidiga andrakameror gärna utrustade med ett fastmonterat 35-40 mm, men metoden var givetvis den samma. På ålderns höst (håll i hatten) köpte han t.o.m. en kompaktkamera med autofokus och flerfältsmätning!

För mig spelar det inte någon som helst roll vilken kamera han använde till sina bilder, de är fantastiska och jag tror inte att vi någonsin kommer att få uppleva en dokumentär-, gatufotograf av hans kaliber igen! Henri Cartier Bresson var en sann mästare och mannen som gav uttrycket the decisive moment ett ansikte. Henri Cartier Bresson är klar etta på min lista över favoritfotografer.


The Modern World © Mikael Good, 1996

Även om du kanske inte kan franska så tycker jag att du ska kolla in dagens film som visar Henri Cartier Bresson in action - ett mycket intressant klipp! Klippet finns säkerligen med engelsk speakerröst men franska är språket som gäller för oss som är ultraortodoxa gatufotografer :)

Dagens film: Henri Cartier-Bresson

//Chasid

Added 2010-02-21 16:25 | Read 10045 times. | Permalink
Härligt. Vilka klipp. Jag har fastnat en halvtimme där nu och är inte klar ännu.
/John-Erik
Svar från Chasid 2010-02-22 08:48
Det är väldigt lätt att fastna bland alla intressanta inlägg!
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtyfour as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer