"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Fota dina barn det kan bli de viktigaste bilderna du tar!

Bland en del hobby-, proffs- och amatörfotografer anses det nästan lite fult att ta kort på sina egna barn, av någon märklig anledning räknas det inte riktigt som seriös fotografering. Jag älskar att ta kort på mina barn och framförallt vill jag att de ska ha rikligt med bilder att titta på när de blir större. Speciellt kul är det att ta bilder på dem nu när de är små och söta :)

Vem vet det kanske är just bilderna på mina barn som kommer att överleva i framtiden? De andra bilderna kommer kanske bara att hamna i glömska och tyna bort på några gamla externa hårddiskar som inte går att öppna om femtio år... Men å andra sidan har jag sålt en hel del foton genom åren och gjort mängder av papperskopior och de kanske lever kvar långt efter min död :)

Just nu grasserar vattenkoppor i hemmet. Min dotter Marcia fick vattenkoppor för två veckor sedan, när hon äntligen blivit frisk fick även min son Matheo några koppor och när vi trodde att han var frisk i helgen fick han en ordentlig eftersläng med mängder av koppor och hög feber...

Inspirerad av Micke Borgs blogginlägg hade jag tänkt skriva om en gammal vän och följeslagare som jag hade under många år men när jag gjorde en djupare research i mitt bloggarkiv upptäckte jag att jag skrev det inlägget för ett och ett halvt år sedan, det är lätt att glömma! För den som vill läsa det inlägget är det bara att klicka på länken: Gamla Bettan











Ge gärna en slant till jordbävningsoffren på Haiti! Du kan även passa på att bli en katastroffadder och därmed hjälpa Haitierna på lång sikt:
http://www.hoppetsstjarna.se/


Dagens låt: Tanz - Klezmer Kids

//Chasid

Added 2010-01-26 10:15 | Read 4027 times. | Permalink
Prickiga barn kommer att för alltid finnas kvar i dina arkiv. Oftast glömmer vi bort det som vi har inpå knuten. Kanske inte nåt för Galleri FS idag, men vilka enorma glädjeämnen när man vill titta lite i framtidens backspegel.
Svar från Chasid 2010-01-26 10:35
Hade jag tagit de här bilderna med en analog kamera och Tri-X hade risken varit stor att jag klonat bort dammprickarna :)

Man får aldrig glömma bort det man har inpå knuten livet går så fruktansvärt fort och då är det skönt att ha en apparat som man kan frysa tiden med :)

Det här med Galleri FS förstår jag mig inte riktigt på. På skoj skickade jag in två foton som tidigare varit veckans bild på Fotosidan - de blev refuserade...
//Chasid
Ja, våra barn är viktiga. Och självklart skall man fotografera dem. Men, skall jag vara ärlig, så tycker jag att det är jäkligt tråkigt :-) med barnbilder här på FS. I all älskvärdhet, verkar många föräldrar "förblindade" över när de just är "söta". I andras ögon.... :-) Nåja, subjektivt även det. Men självklart skall dessa härliga varelser plåtas, förevigas för goda minnen.

Skönt att din dotter känner sig bättre, och hoppas att hon inte pillade för mycket på vattkopporna. Det ger dig mindre jobb i Photoshop i framtiden.... ;-))) Skämt och sido. håller med om ditt inlägg!!

Och vad gäller vänner. Så lunchade jag med en gammal vän för en tid sedan. I 7 timmar! :-) Hon va min första kärlek :-)
Klart man ska ta bilder på sina barn.Verkar helt tokigt tycka det inte är seriöst. HAr fotat mina barn från de är ungefär 5 min till idag nu är de 35 och 39. Gjorde ett allbum till dem på deras 30-årsdag. Gissa om det var uppskattat.
Nu är det barnbarnen som dokumenteras och det känns lika viktigt.
Själv "sponsrar" jag Läkare utan gränser.
Fin bild på den lugnt sovande pojken
Det stämmer bra det du säger. Min pappa var fotograf och tog oändligt mycket kort på mig om mina två systrar när vi var små. Mestadels mig kanske eftersom jag var som en svans på honom ;)
Han gick dock sorgligt bort för snart 5 år sedan. Och jag har rotat fram tusentals gamla diabilder och kollar på med jämna mellanrum. Det är allt från storslagna bilder i från Sveriges alla hörn och mängder med riktigt bra bilder. Men faktum är att jag snabbt bläddrar förbi dom, jag skänker dom inte så stor tanke. Inte en tiondel av tanken jag skänker en dåligt komponerad, underexponerad med fulblixt som visar mig eller min familj 20 år tillbaka.... Det är väl detta som är grädden av bilder med innehållsvärde!

Appråpå.

http://www.fotosidan.se/blogs/joel/41809.htm
Underbara bilder, särskilt den första på tösen. Jag älskar att fota mina barn, för husbehov. Det är inte så ofta jag lägger ut dem här - däremot så gör vi album med dem, och sparar själva och ger bort. Mycket uppskattat och underbart tidsdokument.
Jag sörjer då och då att jag nästan inga bilder har från när största var bebis :-(
Håller med. Barn är bland det roligaste och viktigaste att fotografera. Mina grabbar är 14 och 18 så det har blivit en några rullar genom åren. Inte så mycket digitalt, än så länge.
Det är inte kul med vattenkoppar, kommer ihåg när alla mina fyra flickor hade det på en gång och de var 2,2,4,och 6 jag sov inte på flera nätter för tvillingarna bankade mig för de hade så vondt.
Men till det andra... jag har väääääldig många foto från födsel till nu på alla mina barn och det är kul:o)
MVh synnöve
Svar från Chasid 2010-01-27 11:12
Foton är ett mycket bra stöd för minnen och det är många ord och tankar som kommer tillbaka när man tittar på dem :) Jag har också väääldigt många foton på mina barn och har nog plockat fram ett par tusen foton på dem tills dags dato :)
//Chasid
Kan bara hålla med om att det är viktigt att fotografera barnen. Vad finns det annars som man kan fotografera? ;)

/Jocke
Tack för alla kommentarer gott folk! Jag önskar att jag kunde svara på var och en av dem men tiden räcker inte riktigt till och min lille grabb han vill leka :)
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtyone as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer