"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Straight Photography - Sveriges mest lästa fotoblogg?

Många fotografer gör anspråk på att just deras blogg är den mest lästa fotobloggen i Sverige. Men frågan är om inte Fotosidans bloggkung Bengt Björkbom har flest läsare. Tittar man på de mest lästa blogginläggen under fliken bloggar på Fotosidan så ligger Bengts blogg allt som oftast i topp, det är nästan så att jag tror att han prenumererar på förstaplatsen :) Bengt har med sin textblandning om mätsökarkameror och då främst Leica M, återanvändning, vardagsberättelser, visdomsord, gatufoto och privata funderingar kryddat med enkla och raka foton företrädesvis i svartvitt träffat helt rätt vad gäller både läsvärde och besöksfrekvens! Bengt har även lyckat med bedriften att på egen hand driva upp priserna på begagnade analoga Leica M kameror genom sina många hyllningar till denna utmärkta mätsökarkamera som har varit en trogen följeslagare till honom sedan slutet av 1950-talet.


Man kan säga att Bengt går emot strömmen i bloggvärlden. De flesta framgångsrika bloggarna är unga, vackra och hungriga på medial uppmärksamhet, de gör allt för att så många som möjligt ska läsa just deras blogg och lockar med säljande rubriker och smaskiga avslöjanden. Bengt har med sin blogg bevisat att man inte behöver vara ung, mediakåt och kunna skrika högt i cyberrymden för att synas, det går fortfarande att få läsare med hjälp av en stor portion livserfarenhet och visdom, det är glädjande i dessa färskvarutider av snabba klipp och nyheter!

Jag tycker att Bengt är välförtjänt av sin framgång och väntar med spänning på att han ska samla ihop väl valda delar av sina blogginlägg och foton i en bok!

Om du inte redan har upptäckt Bengt Björkboms mycket intressanta och läsvärda blogg Straight Photography så tycker jag att du ska klick på länken nedan:
The Roots of Photography is Snaps! - Back to the Roots!


Snurra © Mikael Good, 1992

Glöm inte bort att ge en slant till jordbävningsoffren på Haiti om du inte redan har gjort det. Sjukvårdsteamet är i stort behov av medicinsk utrustning. Hoppets Stjärna har arbetat på Haiti i över 20 år och har en stor stab av Haitier anställda på sitt kontor i Port au Prince och på sina barnhem och skolor:
http://www.hoppetsstjarna.se/

Dagens låt:
Old Man - Neil Young

//Chasid

Added 2010-01-22 09:27 | Read 3955 times. | Permalink
Ja den där Blondin-Bengan har en väl förtjänt välbesökt blogg. Vi ungdomar får än en gång se oss omsprungna av 40-talisterna :)
Svar från Chasid 2010-01-22 16:20
De springer om oss hela tiden och knör sig före i köer gör det också, 40-talisterna altså :) I den här kommunen så samlar de frivilligt upp sig i ett nybyggt 40-talist getto som heter Kålgården men kallas för Gråbo i folkmun :) Men som tur är finns det undantag från regeln, Bengan och Bert är bra exempel på det!
//Chasid
Chasid!
Det känns litet svårt att skriva någon kommentar om det här...
Men med litet rosiga kinder får jag bara bocka och tacka för de vänliga orden..
Tack!! :)
Mvh från Bengan
Svar från Chasid 2010-01-22 12:02
Det är jag som ska tacka för en bra och läsvärd blogg :) Tyckte att det var på tiden att det skrevs en artikel om din blogg här på Fotosidan!
//Chasid
Man kan inte annat än hålla med samt ödmjukt tacka för trevlig läsning!

Tack! (Båda...)



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtyfive as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer