"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Socialist eller kommunist - ¡Nada!

Trots att jag vid ett flertal tillfällen har påpekat motsatsen så finns det fortfarande många som tror att jag är socialist eller kommunist. Låt mig därför få påpeka att jag sedan länge har förlorat tron på dessa huvudlösa religioner och övergett dem. Att stå upp på barrikaderna för de minsta och svagaste i samhället mot egoism, girighet, främlingsfientlighet, fattigdom mm betyder inte automatiskt att man är en kommunist eller socialist även om många tyvärr tror det...

"När jag hjälpte de fattiga blev jag kallad hjälte. När jag började ifrågasätta varför de var fattiga kallades jag för kommunist."

Óscar Romero, de fattigas biskop och rösten för dem utan röst


© Mikael Good, 2010

Jag förstår att företag vill tjäna pengar annars är själva vitsen med att ha ett företag borta. Vad jag inte förstår är att en del företag som går med vinst sparkar anställda och lägger en tung övertidsbörda på sina kvarvarande arbetare bara för att företaget ska kunna tjäna ännu mera pengar... Jag förstår inte heller att en del företagare bara lägger pengarna på hög och inte ens unnar sig något för pengarna enligt parollen den som har mest pengar när han/hon dör vinner...


© Mikael Good, 2010

Hade jag mycket pengar så skulle jag följa Bill Gates exempel och dela ut pengarna till olika hjälp till självhjälpsprojekt i tredje världen. Bill Gates har gått från en bespottad men mycket rik datanörd till en hjälte och filantrop av stora mått :) Bill Gates kommer säkerligen att bli mer ihågkommen för sin stora givmildhet än för sina datorprogram i framtiden!


© Mikael Good, 2010

Det första decenniumet på 2000-talet blev tyvärr ett egoismens och girighetens decennium... Nu är det dags för en förändring! Låt oss göra detta nya decenniumet till ett decennium av möten mellan människor, där medmänsklighet och solidaritet får råda :) Jag är övertygad om att fattigdomen kommer att utrotas när rika och fattiga möts!

Mother Theresa's words of Love

Glöm inte bort att ge en slant till jordbävningsoffren på Haiti:
http://www.hoppetsstjarna.se/


Dagens låt: Mother Theresa - Grace , U2

//Chasid

Added 2010-01-21 09:38 | Read 4571 times. | Permalink
Välskriven tankvärd text och sköna vinterbilder.
/nic
Svar från Chasid 2010-01-21 13:23
Tack så mycket!
//Chasid
Hej M!

Dina bilder är softa och sköna.

"fattigdomen kommer att utrotas när rika och fattiga möts!"

Tror du verkligen på det där? Tänk efter hur människan funkar så förstår du att tanken är och förblir en utopi. Vi kan köpa grejor här utan att ruinera oss tack vare fattigdommen i världen.

MVH Bo Nilsson
Svar från Chasid 2010-01-21 13:29
Jag tror faktiskt att fattigdomen kommer att utrotas när rika och fattiga möts, det är inte bara en utopi! Sätter de sig ned och samtalar kring ex. en lägereld kommer de snart att inse att de har väldigt mycket gemensamt och det är mycket lättare att hjälpa människor som man har träffat och lärt känna!

Se bara på mannen som gav girighet ett ansikte i Sverige med hjälp av sin stora fallskärm - Percy Barnevik! Sedan han fick möta ett antal fattiga indier för några år sedan har hans liv förvandlats och han är djupt engagerad och har gett stora gåvor till organisationen Hand in Hand http://www.handinhand.nu/
//Chasid
Hej Mikael.
"Att stå upp på barrikaderna för de minsta och svagaste i samhället mot egoism, girighet, främlingsfientlighet, fattigdom mm betyder inte automatiskt att man är en kommunist eller socialist även om många tyvärr tror det"

De som tror och tycker det kan väl få göra det. Själv ser jag det som en självklarhet alla människor borde leva efter. Jag tycker det förklarar en hel del om de människor som inte lever efter de ord du skrev, tex saknad av känslor för de som har det svårt i samhället.

Mvh.
Fredrik
Hej Mikael!Inte behöver du skämmas för att du
vänsterinriktad!Du kan stå på barrikaderna
i fortsättningen.
Det du tar upp är en svaghet i sig!Bra bilder


Min vän,vet du ,varför det dröjer,
tills du vinner klarhet och ro
och stilla vid korset dig böjer
i trygghet och bärande tro?

Om ständiga böner kräves,
att synden skall tillgivas dig,
så var ju Hans offer förgäves,
som tog dina skulder på sig.

Förlåtelse fick du som gåva
men ber om den ständigt igen,
då endast du har att lova
och tacka din Herre för den.

Han ser på dig sorgset och säger;
- Mitt folk är från skuldbördor fritt.
Behåll i din hand,vad du äger,
och bedd om det,som är ditt!

Anna Malmgren.

mvh Rolf
Å Feodalismen har bara ett litet mer förfinat ansikte numera...
Det "tjänar" man på, det har man förstått.... ;)
Svar från Chasid 2010-01-21 16:18
Det kommer alltid att finnas människor som vill bygga pyramider och sätta sig själva i toppen precis som i det gamla feodalsamhället... Hela aktiehandeln har idag tyvärr blivit ett gigantiskt pyramidspel som bara handlar om kortsiktiga vinster. Jag har egentligen inget emot aktiehandel bara den bygger på företagens substans och inte på kortsiktiga kvartalsrapporter och rykten.
//Chasid
Verkar som att människor inte förstår att man kan vara generös och omtänksam om människorna runt omkring en och inte vara en socialist, kommunist syndikalist, SAP'are eller anarkist.
Men jag ser det så att det är systemet som det är fel på, den värld vi lever i idag skapar denna girighet.

svar till nils
"1980 tjänade cheferna för de svenska storföretagen 9 gånger mer än den genomsnittliga industriarbetaren. 1995 tjänade de 26 gånger mer och sedan dess har klyftan bara ökat" Citat ur "Kämpa lär!"
Svar från Chasid 2010-01-24 18:38
"It is not how much we do, but how much love we put in the doing"
Moder Theresa.

Det är viktigt att låta hjärtat vara med i allt som man gör, för utan äkta kärlek till dem man vill hjälpa så kommer allt snart att rinna ut i sanden...
//Chasid
Precis, det ung vänsters studiematerial, och är Vänsterpartiets ungdomsförbund. Och det jag vill visa var att orättvisorna ökar här hemma också. Kina är ett speciellt land någon kommunism ser man att det inte är bara man kollar på hur deras ekonomi fungerar och hur det är med löneskillnaderna, sen så är kommunism en demokratisk ideologi, om man verkligen ska läsa in i det, det är folkkongresser och kommittéer osv osv men det är en låååång historia.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightythree as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer