"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Mardrömssituation på Haiti, så kan du hjälpa!

Du har säkert inte undgått den fruktansvärda jordbävningskatastrofen som har drabbat Haiti och du har säkert redan SMS´at, ringt in eller fört över pengar via post- eller bankgiro till de drabbade. Haiti är i fokus just nu men snart kommer tidningarna att flytta sin uppmärksamhet till något annat land eller hejdlöst kasta sig över det senast skvallret från kändisvärlden och situationen på Haiti kommer bara i bästa fall att bli en liten notis i tidningarna. När vi återgått till vardagen kommer haitierna att få fortsätta sin kamp för överlevnad.

Därför är det mycket viktigt att Haitierna får hjälp på lång sikt och det bästa sättet att hjälpa dem är att bli fadder för ett litet barn. Du hjälper barnet med skolundervisning och ser till att det får ett minst ett mål mat om dagen. Just nu är behovet av faddrar extra stort på det jordbävningsdrabbade Haiti, många barn har förlorat sina föräldrar och är i stort behov av hjälp. Du kan få vara med och vara ett ljus i mörkret för ett av dessa barn - bli fadder redan idag!

Här kan du bli fadder för ett barn på Haiti: http://www.hoppetsstjarna.se/stoed-oss/bli-fadder.html



Muralson är mitt fadderbarn på Haiti. Jag har tyvärr inte fått några rapporter hur det har gått för Muralson och hans familj men jag hoppas och ber att det har gått bra för dem. De drabbades hårt av en orkan hösten 2008. Vi har nyligen köpt dem en get och några hönor för att de skulle få mjölk, ägg och förhoppningsvis några killingar som de skulle kunna sälja eller byta bort.

//Chasid

Added 2010-01-15 14:45 | Read 3817 times. | Permalink
Hej Mikael!Hur ska vi få förtroende för alla hjälporganisationer?
mvh Rolf
Svar från Chasid 2010-01-15 23:17
Jag har fullt förtroende för Hoppets Stjärna och deras medarbetare på Haiti! De gör allt för att minimera de administrativa kostnaderna så att en så stor del som möjligt av insamlade medel går till de behövande. Jag hoppas givetvis att de övriga hjälporganisationerna jobbar enligt samma princip!
//Chasid
jag måste instämma med rolf-- tyvärr, sorry, korruption och sånt, tex det som hände i samband med tsunamikatastrofen, fruktansvärt hur alla pengar gick upp i rök där, miljoners miljoner poff just like that som aldrig nådde fram till de hjälpbehövande

den pengaskandalen föll dessvärra helt i glömska, hälsningar silja
Svar från Chasid 2010-01-17 10:37
Därför är det viktigt att man inte ger sina pengar helt planlöst utan ger dem till en organisation där man vet att den stora merparten av pengarna kommer fram. I mitt fall är det Hoppets Stjärna, jag har fullt förtroende för att mina skänkta pengar används på rätt sätt av Hoppets Stjärna!
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftythree as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer