"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Fast elpris, bloggrekord och Sima tips!

Idag känns det som att min älskade fru och jag gjorde ett bra val när vi valde att ha ett fast elpris! Nu när mörkret har sänkt sig över staden syns det tydligt vem som har fast och vem som har rörligt elpris :)

Min blogg har just passerat 200.000 träffar, hade jag inte varit så extremt dålig på matte skulle siffran ha varit nästan 250.000... Trots räknemissen kvalar bloggen ändå lätt in på topp 50 listan över de mest lästa fotobloggarna i landet :) Cirka 60 procent av träffarna utgörs av sk unika besökare och de övriga 40 procenten är återkommande besökare. Det roligaste är att ca 50% av besökarna tillbringar en minut eller längre tid per inlägg!

På tal om elpris så finns det ytterligare en dimension av kreativitet att upptäcka för många nya Simafotograferna. Ett Sima gör sig helt klart bäst tillsammans med en ordentligt kornig film! Digitalkamerornas renhet tvättar bort mycket av den sköna Simakänslan medan en kornig film förstärker den!


Kinesiska muren © Mikael Good, 2004


Kinesiska muren © Mikael Good, 2004

Om ni tittar ordentligt på fotot så kan ni se min fru uppe vid tornet!

Dagens låt: Johnny Coolman - Toots And The Maytals

//Chasid

Added 2010-01-08 17:36 | Read 3615 times. | Permalink
Hörru du ru! ;O)
Jag fixkar korn utan film! Direkt i kameran!
Digitalt ska det vara serru. Humpf! ;O)

Jag ska nog överbevisa dig! Vänta bara!

Ha det gött och tack för finfina Sima-foton!
Svar från Chasid 2010-01-08 17:57
Visst det går att köra på 6400 ISO och tömma ut dammsugarpåsen över sensorn men det kommer aldrig att bli lika bra som med film :) Har köpt en analog systemkamera till mitt Sima, en kamera som jag ska ladda med rejält kornig svartvitfilm framåt våren!
//Chasid
Måste kännas kul med en sån välläst blogg! Bara gratulera. Är ofta inne och läser här, men långt ifrån alltid jag kommenterar nåt, har väl inte mycket vettigt att säga.
Jag gillar verkligen bild nummer två, sina "brister" till trots, men din fru ser jag då inte ;)

Du har för övrigt sanslöst mycket fina svartvita bilder du lägger upp i dina bloggar!!
När jag hade flyttat till Tranås för ca 30 årsedan träffade jag en kille som fotade natur med storformatskamera.Det var de skarpaste och helt kornfria bilder som jag sett.Eftersom jag också ville uppkomma något liknande resultat,men tvärtom så tog jag en S/V film inköpt i Polen för 1:- styck 3200 ASA tog 36 bilder,frammkallade och tejpade filmen på hallgolvet ca 1 månad och gick på filmnegativet ett antal ggr per dag.Sen kopierade jag bilder 30x40.Det kallar jag konstnärliga bilder.Kanske gör om det en vacker dag.Konstnärliga hällsningar Kenneth med konstnärsnammnet Mr K
Grattis, bra blogg som förtjänar träffarna!

Hihi...jag städade lådor häromdagen och fann oframkallad sv/v film, soppade den mer än tio år försent och fick bilder med KORN, underlig kontrast... och mycket mera. Bilderna är av gamla kompisar i ett garage. Unisont förklarade vi oss nöjda med dem, precis som minnena lite diffusa men fyllda med känslor!

Absolut skärpa är inte allt... Ha det gott, Hasse
Jag ser henne där i mitten!!!! vink vink...



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyfive as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer