"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Mitt socialreportage från Lettland kommer att publiceras i en morgontidning!

Efter en tids kamp har jag lyckats sälja in ett av mina socialreportage från Lettland om den ekonomiska krisens stora förlorare till en svensk morgontidning. Reportaget som består av text och foton kommer att publiceras över ett uppslag i början av nästa vecka :)

Situationen i Lettland idag får mig att tänka på situationen i Dorothea Langes klassiska dokumentärfoton av hemlösa och arbetslösa i det av 30-tals depressionen drabbade USA. För mig är det svårt att förstå att människor som ser ut som vi och tänker som vi ska behöva lida sådan nöd och det tar ordentligt på krafterna att besöka de av den ekonomiska krisen så hårt drabbade letterna. Det som driver mig är mitt stora engagemang i de minsta och de svagaste i samhället samt vetskapen om att jag kan vara med och hjälpa människorna som jag möter genom att mina texter och foton påverkar dem som läser och ser på dem.

Hitills har jag kunnat bekosta utrustningen som jag behöver och kunnat ta ledigt från mitt jobb för att åka iväg på resorna men nu när jag är arbetslös har mina ekonomiska förutsättningar minskat och det rejält. Under våren hoppas jag att jag kan få ett stipendium, en praktikplats eller en anställning så att jag kan jobba på heltid mot Lettland och göra fler reportage samt samla ihop material till en bok och en utställning.


© Mikael Good, 2009

I och med detta inlägget kommer antalet besökare till min blogg att passera 200.000 men på grund av en stor felräkning från min sida är den egentliga besökssiffran drygt 250.000 st där cirka 60 procent är unika besökare vilket placerar min blogg på topp hundra listan över de mest lästa fotobloggarna i Sverige! Jag riktar ett stort tack till alla mina flitiga läsare :)

Dagens låt: Go Tell It On The Mountains - Bob Marley

//Chasid

Added 2010-01-05 14:30 | Read 5127 times. | Permalink
Det finns många tidningar och om man skall få framgång bör man ligga på Att ständigt vara i kontakt med 5-10 tidningar för att få ett jobb dessutom tiden Att förutseende se vart trenderna pekar ett halvår i förväg Jag jobbar mot tidningar och föreningar (ofta lite pengar) kontaktar minst 3 i veckan men jag vet att det är trångt det är många om kakan man mådte vara unik/bert
Svar från Chasid 2010-01-05 14:56
Tack för dina tips Bert!

Problemet är att många tidningar har frilansstopp. Annonsintäkterna har minskat betänkligt och många tidningar står inför tuffa besparingar och uppsägningar av personal för att överleva. Jag har bra kontakter inom media men inte ens det hjälper alla gånger... De som har det tuffast är pressfotograferna, jag tror tyvärr inte att den yrkeskåren kommer att finnas kvar om fem till tio år...
//Chasid
Det är härligt att du brinner för folk i Lettland och bryr dig. De flesta bryr sig inte mycket och allmän misär är så odramatiskt.

För att verkligen göra något för folk i Lettland fordras att man kommer åt de bakomliggade orsakerna. Lyckas du med det får du ock se upp för jag tror det finns mäktiga personer som inte vill få det avslöjat.

"Giv den som säger sanningen en häst; Han behöver den för att kunna fly." - Havamal
Svar från Chasid 2010-01-05 15:16
Tyvärr är det som du skriver de flesta bryr sig inte... Det första decenniumet på 2000-talet gick i egoismens och girighetens tecken jag hoppas att vi svenskar ska få tillbaka lite av den solidaritet och medmänsklighet som vi hade tidigare.

Det gäller alltid att vara vis som reporter en del saker ska man undvika att gräva i för det kan kosta betydligt mer än det smakar även om det ligger stora journalistpris i potten!
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number ninetysix as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer