"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Pimp my lens - Mitt favoritobjektiv har fått en röd ring :)

Nu när Sima SF 100 mm f/2 soft focus + macro nästan blivit var mans och kvinnas egendom bestämde jag mig för att pimpa till mitt Sima något för att göra det lite mer unikt och exklusivt.

Först körde jag objektivet i diskmaskinen för att det skulle bli så rent och fräscht som möjligt. När objektivet var torrt och rent plockade jag fram en T2-adapter, en adapter med fokusindikering, svart- och röd eltejp, superlim samt det superhemliga muskaredskapet. Efter lite fixande och trixande hade jag pimpat mitt Sima med en röd ring a la de överskattade L-objektiven, monterat fast en T2-adapter samt en adapter med fokusindikering och fixat till skarven med lite svart eltejp. Sedan tog jag fram det superhemliga muskaredskapet och bearbetade linsytorna i objektivet.


© Mikael Good, 1995

Simat förvandlades från ett trist svart plaströr till ett exklusivt och unikt objektiv med en chick röd ring och moderniteter såsom fokusindikering :) Bildkvaliteten är nu ännu sämre än orginalets men i detta fall ska det läsas som bättre :)

För er som är nya på det här med Simafotografering vill jag ge rådet att inte använda objektivet på en digitalkamera med APS-C format, det blir helt enkelt för bra resultat då! Bäst resultat får du om du använder Simat på en gammal hederlig analog kamera som är laddad med 50 eller 100 ASA film, men en s.k. digital fullformatare kan också fungera. Har du inte en "riktig" analog kamera så går de att hitta begagnade för en hundralapp eller två. Kameran på fotot nedan kostade en hundralapp och den är med sina stora ljusstarka och tydliga sökare perfekt för seriös Simafotografering.


© Mikael Good, 1996

För er som vill ha lite fler bildexempel från Simat är ni välkomna att göra nedslag här:
http://www.chasid.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=95686
http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=53401
http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=131280


Mitt pimpade Sima SF 100 mm f/2 soft focus + macro

Dagens låt: Beväpna er - Ebba grön

//Chasid

Added 2009-10-30 15:29 | Read 9696 times. | Permalink
Aha! Ett Sima 100/2,0L!
Fina bilder :)
-affe
Svar från Chasid 2009-10-30 15:53
Sima 100/2,0L är ett bra namn, ska kalla objektivet för det hädanefter :)
//Chasid
Få se vad min kamera säger om att få ett pimpat Sima! Jag måste fixa lite glapp serru! Nu blir det nog en svart eltejp som fixar biffen....fast det hade varit cool med reflexband med blingstenar!

Sima SF HD 100 mm f/2 soft focus + macro? *lol*
Svar från Chasid 2009-10-30 18:09
Mitt Sima var såpass slitet efter 15 års flitigt användande att det behövde en liten ansiktslyftning!

Ett reflexband låter som ett utmärkt tillbehör för nattfotografer :) Bling, bling passar helt klart för festfotografen :)
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftyseven as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer