"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Om folk inte kommer till en fotoutställning får fotoutställningen komma till folket!

Jag jobbar på en stor sak! Var rubriken på ett blogginlägg som jag hade i slutet av augusti. En och annan ledtråd om vad jag jobbar på har lämnats här i min blogg och då främst i kommentarerna!

Ni som läst min blogg och sett mina kommentarer i andra bloggar vet säkert att jag gärna ställer ut mina foton. Men det främsta hindret för mig vad gäller utställandet är att det knappt kommer några besökare. Får man 100 besökare på en dedikerad fotoutställning så ska man vara nöjd med det. Men jag är ärligt talat inte ett dugg nöjd med 100 besökare och därför har mitt utställande legat nere i drygt tio år...

Jag ha funderat en hel del på hur jag ska gå till väga för att nå en betydligt större publik än 100 personer och nu tror jag att jag äntligen har funnit en bra lösning! Om folk inte kommer till en fotoutställning får fotoutställningen komma till folket!

Idag fick jag äntligen klartecken att ställa ut på IKEA Jönköping på A6 center i Jönköping med start måndagen den 28/9 kl 17.00. Vernissaget är måndag 28/9 kl. 17.00-19.00. All behållning från utställningen kommer att gå till Världens Barn insamlingen 2009.Du kan läsa mer om Världens Barn här om du är intresserad:
http://svt.se/2.94432/varldens_barn

Dagens låt: Mother Teresa - Grace by U2

//Chasid

Ps: Jag kan redan nu meddela att jag är fullständigt ointresserad av att snacka teknik på vernissaget och för er som är intresserade av att veta vad jag har använt för utrustning så svarar jag på den frågan redan nu: "-Bra grejer så klart!".

Added 2009-09-13 11:41 | Read 7627 times. | Permalink
Smart dra att ta det till ett ställe där det är gott om folk :)
Tråkigt att du är så negativ om att avslöja utrustning/teknik.
Svar från Chasid 2009-09-13 11:58
Det kommer att bli en välbesökt utställning, det är x antal tusen som besöker IKEA Jönköping per dag och särskilt under en lönehelg :)

Jag snackar gärna om levnadsförhållanden för människorna på bilderna! Att jag inte vill snacka teknik på en fotoutställning är inte konstigare än att jag aldrig behöver göra det när jag ställer ut målningar :)
//Chasid
Bra initiativ och trevligt att IKEA ställde upp! Nu är det lite långt att åka för mej men den kanske kommer på fler IKEA med tiden.

Hoppas du och Världens Barn" får en bra respons och att fler tankar än om teknik väcks! För det är ju inte tekniken utställningen handlar om...

/Leif
Svar från Chasid 2009-09-13 12:30
Vad jag förstår var frågan uppe på högsta ort i IKEA men med god hjälp av Rädda Barnen som IKEA samarbetar med gick det i lås till sist!

Förhoppningsvis kan jag sälja foton för 20.000 kr pengar som oavkortat kommer att gå till Världens barn!
//Chasid
Vilken bra idé. GRATTIS. Och behållningen går till världens barn, helt suveränt.
Hoppas några bilder kommer upp här på FS.
//Kurre
Svar från Chasid 2009-09-13 12:32
Det gäller att komma på ideérna och genomföra dem :) Tanken från början var att pengarna på något sätt skulle gå tillbaka till dem jag porträtterat, de är i betydligt större behov av pengar än vad jag är (även om jag själv inte har det mest välavlönade jobbet). När sedan några av mina foton blev valda till Världens Barns imformationsmaterial så började jag bearbeta rätt personer för att få till stånd en utställning!
//Chasid
Kul, och det är nog rätt medicin, att ställa ut där vanligt folk finns. Lycka till :)
-affe
Svar från Chasid 2009-09-13 17:57
Tack så mycket! Det ska bli spännande att ställa ut på IKEA, vem vet det kanske ger mersmak :)
//Chasid
Va bra! Jag kan komma utan att vara rädd för att allt går ut på att snacka teknik!
Jag kommer!
Jag blir glad över hela tanken med din utställning

Lycka till!!

Lola
Svar från Chasid 2009-09-13 17:57
Tack så mycket! På ett vernissage är det ganska så ointressant med tekniksnack men jag kommer nog att ha med en kamera att dokumentera med!
//Chasid
Bra initiativ
Kul att du fått bra respons av IKEA
Jönköping är lite långt bort tyvärr
Hoppas du säljer lla dina bilder
/Bengt
Svar från Chasid 2009-09-13 17:54
Tack så mycket! Det hade nog funnits möjlighet att köra utställningen i Kungliga huvudstaden också, men jag kände att jag vill göra något lite mer lokalt!
//Chasid
Det där verkar ju helt super! Har jag vägarna uppåt norra Småland under tiden den varar måste man ju bara åka och se den.
Svar från Chasid 2009-09-13 22:39
Jag trodde nästan inte själv att det skulle gå igenom! Men det gäller att våga fråga helt enkelt :)

Du är varmt välkommen att besöka utställningen!

Ska jag vara ärlig är jag lite orolig för att printarna ska bli riktigt bra, det var lite lättare när jag styrde hela förloppet själv i mörkrummet!
//Chasid
Jag tänkte faktiskt åka hem till Jönköping den helgen. Det här blir definitivt besökt!
Svar från Chasid 2009-09-14 15:28
Du är varmt välkommen! Nu är det bestämt att vernissaget är måndagen den 29/9 kl. 17.00-19.00.
//Chasid
Grym idé med både utställningen och vad vinsten ska gå till. Har tyvärr ingen möjlighet att besöka men hoppas det kommer en massa folk och att du säljer slut.
Nån fortsatt utställning på resterande IKEA är inte att förvänta?

/Kostas
En eloge för ett bra initiativ och till dina underbara bilder. Som Jönköpingsbo vore det väl skam ifall jag inte kunde ta mig tid och åka upp till A6. :) Lycka till!(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentyone as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer