"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Bill Gates - En modern Robin Hood!

Har du också suttit och ondgjort dig över Microsofts i många fall halvfärdiga produkter, grattis du är inte ensam! Trots att Microsoft har ordentligt med muskler, både finansiella och kunskapsmässiga så lyckas de nästan aldrig att släppa en helt färdig produkt på marknaden. Deras produkter är fulla av buggar som användaren själv måste ladda ned och uppdatera datorn med. Men med hjälp av mördande reklam och de mest tålmodiga användarna lyckas de alltid att kränga sina halvmesyrer ändå. Vem skulle tänka sig att köpa en bil där dörrarna saknas enligt premissen: "Vi uppdatera din bil med dörrar så snart som vi har utvecklat dem!" eller att motorn måste uppdateras innan du kan köra iväg på morgonen.

Med detta i åtanke är det konstig att Microsoft har kunnat bli det mest framgångsrika mjukvaruföretaget av alla och att Bill Gates har kunnat bli en av världens rikaste män.

För tio år sedan fick jag frågan om vad jag skulle göra om jag blev Bill Gates för en dag. Mitt svar var: – Ge bort hela förmögenheten till välgörenhet så klart!

Nu blev jag inte Bill Gates för en dag... Men Bill Gates är själv på god väg att ge bort hela sin förmögenhet till välgörenhet! Bill Gates har blivit en modern Robin Hood som tar från de rika och ger till de fattiga! De senaste fem åren har Bill Gates och hans hustru Melinda genom The Bill and Melinda Gates Foundation donerat åtskilliga miljarder dollar till olika projekt i fattiga länder. Precis som sagans Robin Hood när Bill Gates på en dröm om att få vara med om att utrota fattigdom och förtryck på vår jord med hjälp av den enorma förmögenhet som han har byggt upp genom sitt företag Microsoft. Idag ger Bill och Melinda Gates mer pengar i bistånd per år än vad USA som nation ger :)

Det arbete som Bill Gates gör i Bill & Melinda Gates foundation har jag full respekt för och jag önskar att fler giriga miljadärer kunde ansluta sig till honom och gemensamt utrota fattigdomen på vår jord. Vad gör det egentligen att Windows Vista inte fungerar som det ska när några människor kan få äta sig mätta och få den sjukvård de behöver för en del av varje program som säljs :)

Läs mer om Bill & Melinda Gates foundation här:
http://www.gatesfoundation.org/Pages/home.aspx


De Yaku, Qing Hai © Mikael Good, 2004 (Klicka på fotot om du vill se det i större format)

Dagens låt:
Ai du - Vieux Farka Toure

//Chasid

 

 

Added 2009-09-10 09:45 | Read 5292 times. | Permalink
Ja, det är lätt att glömma bort när ett Service Pack strular för 3:e gången. Pengar är bra för att leva ett gott liv. Hur mycket varierar från person till person. Själv skulle jag gärna vilja ha en slant på banken som säkerhet om jag skulle bli sjuk eller arbetslös för att slippa försäkringskassan.

/Gunnar
Svar från Chasid 2009-09-10 11:07
Jag skulle också vilja ha en rejäl slant på banken så att jag skulle kunna jobba med biståndsarbete på heltid!
//Chasid
Ger inte de flesta mer pengar till välgörenhet än USA?
Svar från Chasid 2009-09-10 11:08
Per Capita ger inte USA mycket men de ger ändå en hel del miljarder i bistånd, men Bill och Melinda Gates ger mer :)
//Chasid
Hej Mikael!Jämföra bil dataprogram?
Microsoft gör pengar genom sitt sätt
att arbeta.
mvh Rolf
Svar från Chasid 2009-09-10 13:33
Det bästa är att mycket pengar från Microsoft går till att utrota fattigdom och förtryck!
//Chasid
Du kan var stor under din levnad men för att bli odödlig så gäller det att donera pengar till välgörande ändamål...

Göteborg är fullt av exempel och vissa av förmögenheterna grundar sig i Ostindiska kompaniet. Margareta Hvitfelt (1600 talet), Sahlgrenska, Kallanderska, Chalmers mm......

USA har du Standford osv osv...

Microsoft skulle kunna sälja kylskåp på nordpolen om dom ville.
Svar från Chasid 2009-09-10 13:35
Jag tror faktiskt inte att det är möjligheten att bli odödlig som driver Bill Gates, jag tror att han drivs av en äkta längtan att få vara med och utrota fattigdom och förtryck :)
//Chasid
Jo, vet att jag var ute på djupt vatten där. Dock kvarstår att USA ställer till med mer än de ställer till rätta.

Sitter o läser om bistånd och sånt just nu och det vore intressant att var makarna Gates pengar går till. Bistånd kan ju i värsta fall bidra till missären genom att skapa en beroendesituation som tillsist blir omättbar.
Svar från Chasid 2009-09-10 14:21
USA har ställt till med och ställer till med mycket mer än vad de gör rätta för. President Bush var en riktig Warmonger som gav bort 100-tals miljarder i Tanks-giving och samtidigt skar ned ordentligt på biståndet till fattiga länder...

Var makarns Gates pengar går till finns redovisat på deras hemsida som jag länkar till i inlägget! Rent kortfattat jobbar de enligt principen hjälp till självhjälp.
//Chasid
Tycker nog att mycket av det skriva i tråden är väl Negativt. Trots allt så har ju MS lyckats, satt en standard som på min dator fungerar tämligen väl. Uppdateringar, graderingar, visst. Men det gör ju alla. Att "underkänna" Microsoft är väl nästan som att idiotförklara hela världen.

Vad gäller donationerna. Det är väl bra, generöst och fint. Är det någon, som tror att Gates är dumma i huvudet och skänker miljarder till något som de tror skulle va skadligt??
Nej, jag tycker att det luktar jantelag och svensk avundsjuka. Funderar på hur man skänker typ 200 miljoner kronor anonymt....:-)

Väljer att se det positivt och ser fram emot Windows 7. :-) /Peter-L
Svar från Chasid 2009-09-11 11:18
Jag är också positiv till Microsoft som företag främst med tanke på att så många miljarder dollar från företaget går till fattigdomsbekämpning :) Vilket annat multinationellt företag på vår jord ger lika mycket pengar till biståndsverksamhet?

Att Bill Gates inte ger pengarna anonymt bekymrar inte mig, huvudsaken är att han ger pengar och handen på hjärtat hur många i det här landet skänker mer än futtiga 100 kronor per år?

Jag tror att Bill Gates som person är betydligt trevligare än Steve Jobs och jag skulle gärna jobba som fotojournalist för Bill & Melissa Gates Foundation om jag fick chansen :)
//Chasid
Nu är jag lite oseriös men här är en bra liknelse... :)
http://www.lifeisajoke.com/miscellaneous7_html.htm

Mvh rickard



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtysix as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer