"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Svininfluensan

Det här med svininfluensan börjar allt mer likna en dålig fars, från början var det tänkt att vaccineringen skulle börja i slutet av augusti för att sedan ändras till september och nu oktober. Det skulle inte förvåna mig om vaccineringen kommer igång lagom till att större delen av befolkningen har haft influensan...

För tre veckor sedan hade jag svininfluensan. Det som skiljer svininfluensan från andra influensor är främst att febertoppen kan bli väldigt hög. Se därför till att du har en febernedsättande värktablett som verkligen biter på febern. Den bästa värktabletten mot hög feber är enligt mig Voltaren. När jag hade svininfluensan för ett par veckor sedan bet ingen annan värkmedicin än Voltaren på den höga febern.

Det kan vara direkt dumt att låta febern värka ut av sig själv, då kroppens organ kan ta alldeles för mycket stryk med kolaps som följd på grund av den höga febern vid svininfluensa.


© Mikael Good

Dagens låt: Pigs - Pink Floyd

//Chasid

Added 2009-09-02 15:42 | Read 5127 times. | Permalink
Nja. Råder lite delade åsikter om det där med febernedsättande.

Vissa sjukdomsalstrande organismer kan orsaka feber på egen hand. Då vill man ha ner febern.
Oftast är det dock kroppen som själv orsakar febern för att skapa en ogynnsam miljö för angriparen. Då är det frågan vad som är det bästa att göra, något som läkekonsten på senare tid börjat uppmärksamma.

Ligger man på 40-42C kanske det är bäst att ta en tablett i vilket fall som helst =D
Svar från Chasid 2009-09-02 16:06
Har jag lägre feber än 40 grader så låter jag febern värka ut, men passerar febern 40 graders gränsen så tar jag alltid en feberdämpande värktablett för säkerhets skull. Trots att jag tog en Voltaren var febern dryga 39 grader när jag hade svininfluensan!
//Chasid
Vaccineringen kommer att bli årets flopp, kanske det går att göra besparingar på att returnera eller sälja vaccinet;-)
Svar från Chasid 2009-09-02 16:10
De enda som gnuggarna händerna är läkemedelsindustrin som tjänar storkovan på skrämselpropagandan i media. Hade jag inte redan haft svininfluensan hade jag inte vaccinerat mig.
//Chasid
Vad skönt att höra att du haft den...jag menar inte att jag är glad över det utan för att du inte upplevt den så svår.
Jag är jätterädd för den då jag har två små barn. Tänker på den där förbaskade influensan varje dag och oroar mig...det blir för mycket och jobbigt speciellt då det är det enda stora i alla nyhetssändingar.
/Lena
Svar från Chasid 2009-09-02 16:33
Så fort effekten av Voltarenen gick ur kroppen så stack febern snabbt iväg över 40 grader. Det som var jobbigt med svininfluensan var främst den höga febern och den kraftiga feberfrossan, med yrsel och balansrubbningar som följd. Men den höga febern höll inte i sig mer än ett halvt dygn, efter det hade jag runt 39 grader i ett par dagar innan febern helt gav sig av!

Jag har också två små barn och förstår därför din oro. Men det konstiga är att varken barnen eller min fru blev smittade.
//Chasid
Gott att höra att du är frisk iaf.
Svar från Chasid 2009-09-02 20:47
Svininfluensan var inte så farlig, jag har varit ute för betydligt värre saker i livet!
//Chasid
Jag tror att jag och barnen har svininfluensan nu, som en vanlig influensa (vilket det ju förvisso kan vara) med ont i kroppen, huvudet, halsen, hosta och trötthet - feber, men inga jättetoppar, inte över fyrtio grader i alla fall, förmodligen inte heller över 39.

Fick du din bekräftad eller var det din egen bedömning?

Tar bara febernedsättande själv om värken i kroppen blir för stark.

Jag tror också att många redan har fått den här influensan när vaccineringarna kommer igång - bästa skyddet är ju ändå att få en lindrig släng av det, men det gäller ju inte riskgrupperna.

Bra att det gick bra för dig med svininfluensan!
Svar från Chasid 2009-09-02 20:44
Jag hade alla symptomen för svininfluensa. Den liknar en vanlig förkylningsinfluensa med skillnaden att det är vanligt att man får yrsel, balansrubbningar, riktigt hög feber och kraftig feberfrossa vid svininfluensa, jag hade hela paketet tillika om riktigt ont i halsen. Det var inte så många månader sedan som jag hade en vanlig förkylningsinfluensa och då hade jag ungefär samma syptom som dig och dina barn.

Jag var aldrig inne på vårdcentralen utan konsulterade dem bara per telefon och de sa att det var viktigt att jag sökte läkarvård ifall jag skulle försämras kraftigt, vilket som tur var inte skedde :)

Krya på dig!
//Chasid
skiter i flunsan och konstaterar att du har gjort ett utsökt val av musik :)
Svar från Chasid 2009-09-02 20:46
Jag tror inte att man behöver vara så speciellt orolig för svininfluensan. Det är viktigt att man har en bra feberdämpande medicin till hands och dricker mycket vatten så går febern snart ned ifall man drabbas!
Pink Floyd har helt klart sina ljusa stunder!
//Chasid
Våra symptom stämmer precis med svininfluensan "light", jag glömde nämna halsont, det har vi också.

Jag hoppas att det är svininfluensan vi har, så har vi det gjort!
Svar från Chasid 2009-09-03 13:41
Vi får hoppas att det är en lightversion av svininfluensan som ni har fått!
//Cahsis



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightyeight as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer