"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Ett utmärkt porträttobjektiv för Canon, Nikon eller Sony

När jag scannat av begagnatbörserna den sista tiden har jag till min glädje sett att mitt favoritobjektiv för porträtt blivit mer och mer eftertraktat. För mig är det inte så konstigt att det gamla fina Leitz Summicron-R 90/2.0 har blivit eftertraktat för det är ett utmärkt objektiv som du kan läsa i min recension nedan. Det går att använda Leitz Summicron-R 90/2.0 på Leica-R kameror samt Canon AF med hjälp av adaptrar. Numera går det även att bygga om Leica objektiv så att det går att använda dem på Nikon eller Sony fullformatare.

Skärpeinställningen på Leitz Summicron-R 90/2.0 är så där härligt manuell som den ska vara och det kan vara lite trixigt för den som är bortskämd med autofokus men med hjälp av sittbild, microraster eller allra helst med Live View är det enkelt att sätta skärpan exakt där den ska vara och riktigt skarpt är det redan på bländare 2.0 som du ser på det första av mina bifogade foton!

Här kan du läsa min recension av Leitz Summicron-R 90/2.0






Alla fotona är tagna i befintligt ljus med ett Leitz Summicron-R 90/2.0 + Novoflex LER->EOS adapter monterad på antingen en 5D eller 450D © Mikael Good, 2009

Dagens låt: Billy Jean - Ian Brown

//Chasid

Added 2009-07-11 13:08 | Read 9097 times. | Permalink



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtyone as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer