"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Höstens stora fotonyhet!

En ny professionell digital systemkamera är på gång och den kommer med största sannolikhet att presenteras i  augusti eller september. En ny kamera är väl iofs ingen nyhet, marknaden formligen gödslas med nya teknikspäckade skapelser allt för att vi ska luras att konsumera mer än vi behöver och egentligen har råd till... Det intressanta med den nya kameran är dock att den kommer att ha en fast spegel vilket kommer att göra den mycket snabb och även relativt tyst. Tyvärr kommer kameran att bli alldeles för stor och tung för de flesta men för den som verkligen vill glänsa kommer den säkert att passa som sand i handsken.

När ska kamerafabrikanterna börja lägga sitt krut på att utveckla små, lätta, rena, billiga och diskreta kameror i småbildsklassen som det inte går att kulspruta fram onödiga 16 bilder/sekund med... Less is more som Ludwig Mies van der Rohe uttryckte det :)

Strävan © Mikael Good, 2008

Dagens låt: Toots & The Maytals- Johnny Cool Man

//Chasid

Added 2009-04-25 13:58 | Read 5795 times. | Permalink
Den bilden är en riktig goding! Om kamerornas utveckling verkar vi ha samma åsikter...

Trevlig helg! //Hasse
Svar från Chasid 2009-04-25 16:45
Tack så mycket! Det har tyvärr gått lite väl mycket inflation i det här med nya kameror.
//Chasid
Hmm, nu jag blev lurad av rubriken. Trodde det hade nåt med fotografi att göra. Du borde skrivit kameranyhet! :)
Svar från Chasid 2009-04-25 16:42
Jag önskar att nyheten hade varit att Anders Petersens arbete kommer att presenteras över 16 sidor i Foto till hösten, men det är väl bara önsketänkande, det är teknik och inget annat som pöbeln vill ha...
//Chasid
Ny och ny...? Lite skrattretande att dom tagit upp en 44 år gammal teknik igen? Canon Pellix med genomskinlig spegel från 1965!
Svar från Chasid 2009-04-25 23:11
Jag skulle gärna se den gamla tekniken i ett nytt smidigt litet digitalt kamerahus från Canon! Spegelreflexens fördelar och mätsökarkamerans tysta och diskreta charm i ett och samma paket så att säga :) Tyvärr vill pöbeln ha stora biffiga kameror som de skrytsamt kan bära runt halsen som stora men ack så tunga smycken...
//Chasid(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventyfive as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer