"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

The Revolution Will Not Be Televised

Den 20 januari år 2009 händer det något som bara Martin Luther King JR vågade drömma om för 40 år sedan, en färgad man blir USA´s president. Gill Scott Heron skrev dikten The Revolution Will Not Be Televised år 1970 i ett läge då det såg mörkt ut för USA på i stort sett alla områden, jag tror inte att Gill ens i sin vildaste fantasi hade kunnat drömma om att revolutionen skulle bäras fram i USA´s alla TV-kanaler, tidningar samt i glättiga fyrfärgstryck och hjälpa Barack Hussein Obama att nå presidentstolen! För revolution är vad det handlar om när en färgad man blir vald till USA´s president. Jag hoppas att Barack Obama får möjlighet att städa upp efter George "Warmonger" Bush´s krigshetsande och utarmande politik utan att allt för många i senaten sätter käpparna i hjulet för honom.

Om USA skar ned sina försvarsutgifter med 50% skulle alla amerikaner få möjlighet till fri skolgång, fri sjukvård och samtidigt få sina skatter sänkta med ett par procentenheter. Ordet fattig skulle kunna strykas i USA's ordböcker om de istället för att satsa sina pengar på onödiga vapen och orättfärdiga krig istället förklarade krig mot fattigdom, orättvisor och förtryck i sitt eget land!


Vägval. © Mikael Good, 2001. Teknik: Tusch, Sprayfärg, Scanner, Fractal Design Painter & Photoshop

Dagens låt: The Revolution Will Not Be Televised - Gill Scott Heron

//Chasid

Added 2009-01-05 16:10 | Read 8994 times. | Permalink
Kan bara instämma.
Tänk om alla länder i hela världen lade 50% eller hellre 100% av investeringarna i krigsmaterial på att hjälpa sin fattigaste, satsa på skolor, sjukvård, äldre.
Man skulle även kunna utbilda och skicka ut sina "soldater" till att hjälpa behövande, med utbildning, vattenrening, återuppbyggnad mm i tredje världen.
Instämmer men sorgligt nog kommer det inte att inträffa under överskådlig tid. Det enda goda man kan säga om USAs vapenindustri vara att Reagan rustade skjortan av Sovjet och det planekonomiska systemet vittrade sönder och öppnade upp för demokratier i den östra delen av Europa.

Jag har till och från umgåtts med tanken att Sverige skulle rusta ner helt och hållet, som ett gott exempel för övriga världen.
Ja minst sagt intressant blir det att se vad Barack Obama vill och kan genomföra.
USA har väl lagt minst 10 000 mijarder kronor på krigandet i Irak och Afghanistan.
Förutom nödvändigheter som skola och sjukvård så undrar tror jag det hade räckt till en hel del utveckling av alternativa energikällor t ex. Då hade dom ju kunnat nöja sig med att göra lång näsa istället för att starta krig för att säkra oljetillförseln.
Instämmer och tänk om de, förutom redan nämnda områden, satsat en bråkdel av krigspengarna på utveckling av t.ex. elbilar. Då kanske inte GM och Ford stått där med sina osäljbara bensinslukare idag och vill dessutom ha en massa miljarder för att "räddas". Dessa "räddningspengar" borde oxå användas till vettigare saker.
Låt oss hoppas att han lyckas så bra att han får sitta kvar en period till. Det lär nog behövas så lång tid att rätta till allt som Busken har åstadkommit.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number nineteen as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer