"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Staten och kapitalet

Appropå den pågående ekonomiska krisen i världen så är det bästa sättet att inte göra samma historiska misstag gång på gång att lära av dem så att de inte återupprepas. Problemet är att politiker bara tänker i fyra års perioder och ekonomer i kvartalsrapporter...


© Mikael Good, 2002

Dagens låt: Den ena handen vet vad den andra gör - Blå Tåget

//Chasid

Added 2009-01-02 15:48 | Read 7137 times. | Permalink
Problemet är nog ännu värre.
Politiker ägnar första året efter ett val att komma i ordning, positionera sig osv. Sedan arbetar de i två år. Sedan börjar man planera för nästa val och lägga energin på att bli omvald.
Så fast de sitter på fyra år får vi i bästa fall två års effektivt arbete av dem.
Dock är nog det kvartalsekonomiskatänket det största problemet. Det kan aldrig ge långsiktighet.
Svar från Chasid 2009-01-02 16:10
Är det inte med politiker som med semester? De första två åren fattar politikerna inte att de har makten och ingenting händer, det tredje året förstår de att de har makten men hinner inte med att göra alla de ändringar som de vill och det fjärde året jobbar de så hårt på att bli omvalda att de glömmer att genomföra de ändringar som de beslutade att göra det tredje året :)
Jag ser på världsekonomin som ett stort pyramidspel, tyvärr är det alltid de som är i botten av pyramiden som förlorar...
//Chasid
Mitt förteonde för politiker är sådär minus 5 på en skala 1-10 Det enda de är bra på är att tillsätta utredningar. Det här med ekonomi är konstigt tycker jag. Var finns dessa pengar??? Det nämns ju belopp som jag i min vildaste fantasi inte förstår. Är de bara fiktiva eller en illusion??
Ha aen bra fortsättning på det nya året//Kurre
Svar från Chasid 2009-01-02 20:18
Mitt förtroende för politiken är så stort att jag ligger på sofflocket nästa gång!

De stora penningbeloppen finns i de mäns och ett litet fåtal kvinnors som styr världens ekonomiers hjärnor men skillnaden är att allt av substans är borta nu är det bara dessa personers fantasi som sätter gränserna för hur mycket pengar som finns att låna ut.
//Chasid
Fin bild, Chasid.

Men med den här regeringen vi har nu, så önskar man ju att det bara var tre år. Fy fan, vad de hinner rasera mycket på fyra år!
Svar från Chasid 2009-01-02 20:15
Tack så mycket, bilden där här gången är en målning! Undrar just bara hur mycket Mona Sahlin o co raserar nästa gång? Att välja mellan blocken är som att välja mellan pest och kolera... Om sossarna kickar vesslan Mona Sahlin och tillsätter Margot Wallström som partiledare och gör upp med sitt ruttna förflutna (IB, Geijeraffären), då kanske jag röstar på dem! Just nu har jag inget parti att rösta på, det blir sofflocket nästa gång...
//Chasid
Hej Mikael! God fortsättning. Problemet är vi svenskar klagar för lite ,det är vi som väljer
de som sitter i riksdagen. Vi måste kola upp riksdag män och kvinnorna,om vi ska få en förändring.Det är kapitalet som styr.

Om du delar med dig av dit bröd
i rädsla,
utan förtröstan,
en fromodighet,
en bit i taget,
då tar brödet slut.
Försök att dela med dig
utan förutsenende,
utan beräkning,
generöst,
såsom ett barn
till den som är Herre
över alla världens skördar.

mvh Rolf
Svar från Chasid 2009-01-02 20:24
Det spelar tyvärr inte så stor roll vad enskilda politiker tycker och tänker när partipiskan viner så rättar de villigt in sig i leden ändå.
Att dela med sig är en självklarhet för mig och jag försöker att göra det utan att beräkna kostnaden även om jag faller på det ibland. Men trots att min lön inte är så hög så saknas aldrig pengar i min börs :) What you give is what you get - som Paul Weller sa!
//Chasid
Dock bättre med 4 årsperioder än en låååååång 50- eller 70-årsperiod. Kvartalsekonomin är av ondo men bättre än 5 årsplaner!

Beträffande vad Alliansen har raserat så kan Du ju nämna något! Kom bara inte körande med a-kassan då skattesänkningen räcker mer än väl till att betala avgiften.

Vänstern är skyldig!
Har raserat skolsystemet?
"Värnar om de allra svagaste" men klara inte av att ge bostadslösa ett hem efter hur många år som helst av vänsterstyre?
Skickade ut det allra svagaste på gatorna utan den psykvård som de behövde?
Har genom en taskig skol- och invandrarpolitik get upphov till rörelser som SD och nynazister?
Gjorde inger åt vårdköerna.

En förutsägelse; Innan det blir val kommer Miljöpartiet att hoppa av de Rödgröna med anledning av samrbetssvårigheter med Ohly"



God fortsättning på det nya året

Björn
Svar från Chasid 2009-01-03 11:11
Jag är definitivt ingen förespråkare av ett totalitärt diktatoriskt styre och jag är inte heller någon förespråkare av rofferikapitalism.
Idag står jag varken till höger eller vänster i politiken, jag ligger på sofflocket i stället! Högern och vänstern är nog lika goda kålsupare när det väl kommer till kritan... Mig veterligen har jag inte påstått att alliansen har raserat något, men jag tycker det är storstilat av finansminister Borg att erkänna att a-kasse höjningen var ett misstag, politiker som vågar stå för sina misstag utan att ljuga bort dem är värda alla respekt!
God fortsättning på det ekonomiska krisåret!
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirty as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer