"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag ska kanske lägga ned min blogg...

Den senaste tiden har jag haft allvarliga funderingar på om jag helt ska lägga ned min blogg lagom till tvåårs jubileumet i februari nästa år. En blogg är per definition en digital dagbok och jag kan ärligt talat inte påstå att jag har följt de riktlinjerna så speciellt bra, min blogg har istället fyllts med personliga tankar av annat slag, debattämnen, artiklar, reportage m.m. men det personliga dagboksskrivande har för det mesta uteblivit, mycket för att jag inte vill lämna ut mitt privata känsloliv i ett så öppet forum som en blogg trots allt är, jag har helt enkelt inget behov av att göra mitt liv till en öppen dokusåpa som alla kan ta del av. Men å andra sidan är mina foton väldigt självutlämnande, då jag har för vana att jobba innifrån och ut med både foton och konst.


© Mikael Good, 2008

Mitt bloggande har haft som främsta syfte att vässa min penna såpass att jag ska kunna dubblera och både fota och skriva när jag åker ut på reportageresor. Jag testade faktiskt att både skriva och fota på min senaste reportageresa, det fungerade faktiskt bättre än jag trodde och kanske är det just det myckna skrivandet i min blogg som har möjliggjort för mig att dubblera! Just nu hinner jag inte med att resa så mycket som jag skulle vilja och jag har fått lägga en hel del ideér på is med förhoppning om att kunna genomföra dem om ett par år eller mera när barnen är lite större.

Om jag gör slag i saken och lägger ned min blogg i februari, det återstår att se, jag tycker att det är kul att skriva och är tacksam för den respons som jag får och har fått. Men besöksfrekvensen har tyvärr dalat betydligt sedan i slutet av sommaren. Bloggen har idag bara en tredjedel så många besökare som i början av året, men å andra sidan tror jag att de flesta av de "gamla" bloggarna här på Fotosidan har råkat ut för samma sak. Kanske är det som så att bloggandet som fenomen har spelat ut sin roll både här på Fotosidan och i övriga cyberspace?


© Mikael Good, 2008

Min bildbyrå är på mig de vill att jag ska ladda upp flera foton i bildarkivet och jag kanske ska lägga min lilla fritid på att tillgodose deras önskemål om fler foton. Detta kan innebära ett välbehövligt extra ekonomiskt tillskott som jag skulle kunna använda till att ställa ut mina foton och därigenom knyta ytterligare kontakter.
Jag har även fått en personlig inbjudan att bli medlem på ett relativt nystartat franskt foto & konst community, ett medlemskap där kan leda till ett ökat internationellt intresse för min konst och mina foton men då måste jag också ha tid att samla ihop det material som behövs för att fylla en portfolio på den sidan.


© Mikael Good, 2008

Allt lutar tyvärr till att jag måste sluta att blogga för att få den tid som jag behöver för att få in de medel som jag trots allt behöver för att finansiera både mitt fotande och mitt målande. Det kanske även blir så att jag lämnar Fotosidan helt för att kunna fokusera min lilla fritid på att marknadsföra och sälja min konst & mina foton. Jag har redan minskat mitt kommenterande och mina inlägg pga tidsbrist. Det vore tråkigt att behöva vandra vidare, för Fotosidan är en trevlig community och jag har knutit en del kontakter med fotografiska själsfränder runt om i landet, men på det hela taget tycker jag tyvärr att kvalitetsnivån på Fotosidan har sjunkit lite väl mycket, substansen i fotona minskar i betydelse och tekniken blir allt viktigare och fotona blir tråkigare som en följd av detta, det blir tyvärr allt längre mellan a ha upplevelserna inför ett fotografi med djup och substans på Fotosidan. Det är bra att jobba efter devisen alla ska med på en internet community, men ibland kan det även innebära att kostymen blir lite väl tajt för en del medlemmar...


© Mikael Good, 2008

Jag avslutar min blogg med att önska mina läsare ett Gott Nytt år och avslutar min blogg för i år med den bästa låt som har gjorts:

Dagens låt:
Gimme Shelter - The Rolling Stones



//Chasid

Added 2008-12-31 12:35 | Read 9832 times. | Permalink
Varför måste bloggandet vara en dagbok? Jag har aldrig sett min egen på det sättet, jag skriver lite när jag tycker att jag har något att säga. Man behöver ju inte ha så höga ambitioner. Sedan detta med FS, jag tror man får se det lite som en medelstor stad och försöka finna det som intresserar en själv. En mötesplats helt enkelt mellan allsköns olika individer och intressen.
Gott Nytt År Mikael!
-affe
Svar från Chasid 2008-12-31 15:48
Jag tycker också att det ska vara fritt fram att fylla bloggen med det som bubblar upp i min tankesmedja! Men det finns vissa riktlinjer för bloggarna på FS som jag har lite svårt att förlika mig med och som gör mig lite begränsad i mitt uttryck.

Nackdelen med en medelstor stad är att utbudet inte är så stort och att det är svårt att hitta något för dem med specialintresse, att flytta till en storstad gör att utbudet genast blir mycket större samt att antalet spännande individer ökar!
Gott Nytt År Affe!
//Chasid
Hej
Ja, bloggandet var en dygnfluga, alla skulle blogga, och jag har skrivit en hop, jag har försökt dela de ting jag pysslat med och fotograferat.
Men jag hinner inte mer.....studer tar för mycket tid.
För att inte tala om facebook.Några gamla bloggare ser jag i ögonvrån på facebook också- magnus, silja, susanne m.f, i det sista har jag också nått att kolla snabbt på några bloggar i mellanåt och irreterat med några komentarer :-)
Jag har också läst dina bloggar, inte för jag altid är enig, men de har varit intressanta, i mina ögon kanske "överdrivet" religösa, men synsvinklar är intressanta även när man är oenig.
Men du verkar vara än människa som engagerar dig i andra människor, och försöker på ditt sätt "dra ditt strå till stacken" en sida jag i övrigt beundrar.
Lycka till i framtiden.Gott nytt år!
Svar från Chasid 2008-12-31 15:57
Kul att du läser min blogg Lena :) Men överdrivet religiösa tycker jag inte att inläggen har varit, jag tycker att jag har följs Fotosidans strama bloggtyglar ganska så bra gällande religion och politik även om jag gärna skulle vilja vara betydligt mera radikal än jag är i mina texter :) Att engagera sig i andra människor är för mig mycket viktigt och jag försöker som du skriver dra mitt strå till stacken!
En tanke med att försöka dra in mer pengar på mina foton och min konst är att kunna ge mer till dem som verkligen behöver :)
Gott Nytt År Lena!
//Chasid
Nä, jag tycker att du ska fortsätta att skriva! Och ge bra Dagens låt-tips! :)

Gott Nytt År, Chasid!
Svar från Chasid 2008-12-31 16:05
Det lutar åt att jag kommer att publicera artiklar och reportage i min blogg men inte alls i samma utsträckning som förut, kanske kommer jag att jobba i PDF-format för nedladdning vilket ger mig större möjligheter att styra färg och form än idag. Dagens låt tips kommer självklart att följa med i en eller annan form :)
Gott Nytt År Johan!
//Chasid
Ja, varför lägga ned den, skriv när du har tid och lust istället.
Bättre att skriva när du har något att skriva om än att skriva varje dag om just ingenting.
Bild två här i bloggen föll mig i smaken.
Svar från Chasid 2008-12-31 16:06
Det lutar att jag kommer att skriva när jag får tid och lust men det kanske stannar vid ett inlägg i månaden!
Gott Nytt År Margareta!
//Chasid
Det har varit kul att läsa din blogg, samt att du bjuder på bra musik.
Mitt bloggavslut blev igår. Anledningen var att det är så lätt att bli missförstådd. T.o.m sista inläggen blev missuppfattat. Befriande att bestämt sej. Bättre med samtal öga mot öga IR.
Till slut finns det kanske inga inlägg att läsa heller!! :-))
Önskar dej det bästa inför kommande dagar 2009.
//Lola
Svar från Chasid 2008-12-31 16:11
Kul att du uppskattar mina texter och mina låtval :)
Det är alltid bäst att samtala öga mot öga! Men en blogg är även ett bra sätt att publicera reportage och artiklar på tills ett annat publiceringsforum dyker upp!

Jag tror att det blir så många missuppfattningar på nätet för att många inte tar sig tid att läsa hela texten, läste alla igenom först och tänkte till innan de kommenterade skulle missförstånden minska betydligt :)
Gott Nytt år Lola!
//Chasid
Håller med flera andra...Varför lägga ner behåll den och skriv efter behov, tid och lust...
Svar från Chasid 2009-01-04 15:33
Jag får se hur jag gör med bloggen i februari, tills det kör jag på som vanligt!
//Chasid
Det bloggas så mycket. Mycket är ointressant, just för att det är introvert. Din blogg tillhör de få som är läsvärda. Tack för vad du delat hittills. Samtidigt förstår jag hur du tänker. Din eget inre måste fatta beslutet.
Svar från Chasid 2009-01-04 15:34
Tack för att du finner min blogg läsvärd Urban! I februari så har jag tagit ett beslut om jag kör vidare i mindre skala eller lägger ned min blogg helt.
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtyfour as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer