"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag har varit med om en trafikolycka

Efter ett par intervjuer var vi på väg hem till Riga från staden Tukums som ligger 70 km väster om Riga i Lettland sent på kvällen i tisdagen förra veckan, vi var sex personer som färdades i en relativt stor blå skåpbil, vädret var mycket dåligt och vägen hade förvandlats till en enda stor hal sörja av is och vatten. På grund av det dåliga vädret kunde inte chauffören se stoppmärkena till motorvägen till Riga utan körde ut lite för långt på den vältraffikerade motorvägen. Chauffören och jag såg ett par billyktor från en liten bil som frenetiskt försökte bromsa och jag hann ropa till de andra passagerarna där bak att vi krockar, innan det small till och skåpbilen vi färdades i flyttade sig en dryg meter.

Som tur var blev varken chaufför eller passagerare skadade och skåpbilen gick att reparera på plats så pass att vi kunde fortsätta vår resa mot Riga efter ett par timmar. Den andra bilen fick rejäla plåtskador men förutom chock så klarade sig chauffören och passageraren i den andra bilen sig bra.

Nu har jag fått vara med om en trafikolycka och det är en ganska så intressant upplevelse att ha varit med om särskilt som ingen blev skadad! Tänk på att den kommande helgen är en av de mest olycksdrabbade under året så ta det lugnt i trafiken!



32 minuter efter krocken © Mikael Good




Polisen var på plats efter 30 minuter, det var många trafikolyckor i området den kvällen och polisen hade mycket att göra. © Mikael Good

Dagens låt: Sonny Terry & Brownie McGhee - Key to the Highway

//Chasid

Added 2008-12-23 12:12 | Read 8130 times. | Permalink
Skönt att det gick bra i alla fall.
Svar från Chasid 2008-12-23 18:54
Jag hann faktiskt aldrig ens att bli rädd när den andra bilen närmade sig, men jag är iofs inte så lättskrämd!
//Chasid
Bra att alla klarade sig. Jag har också varit med i en trafikolycka. Vår taxi blev rammad bakifrån av en större bil när vi var i Indien. Det small rätt bra och både jag och min fru blev rätt chockade, men inge bestående skador tack och lov. God jul på dig.
Jag har hittils varit med om 3 trafikolyckor (eller ska jag kalla det lyckor eftersom ingen blev skadad?). Amerikaner ar inte jordens basta forare och att ingen har vinterdack gor ju inte saken battre.

Bra att allt gick bra. Nu har du annu en erfarenhet i bagaget!



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftyfive as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer