"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Med Canon EOS 3D...

...eller naket i rubriken till sitt blogginlägg får man garanterat många besök. Det som är lite intressant i sammanhanget är att teknik lockar mer till läsning här på Fotosidan än något annat ämne. Kolla de mest lästa bloggarna under den senaste veckan så kommer du se att de flesta inläggen som berör nyteknik eller naket  har haft betydligt fler läsare än andra bloggposter. Hur kommer det sig att teknikinlägg är mer intressanta att läsa än ex. ett inlägg om fotografisk vardagstrivialia?
Mest lästa inlägg på Fotosidan (1v)

Jag är medveten om att många nyfiket sitter på helspänn efter minsta rykte om Canons kommande fullformatare och säkerligen har någon av er klickat på mitt inlägg i hopp om att få ta del av något nytt matnyttigt, det enda som jag kan säga er är att i morgon bitti kommer ni att få svaren på alla era frågor gällande den nya kameran på www.canon.se. Men oavsett om den nya kameran kommer att heta EOS 3D, 5D Mark II eller 7D så kommer den gamla 5D'n fortfarande att vara en bra kamera och den kommer att räcka gott till de flesta amatörfotografernas behov i många, många år framöver!. Vem vet jag kanske kan köpa en begagnad 5D för fem-sex tusen om ett halvår eller år!



Urskog i snö. Den hemska kalla, mörka och otrevliga årstiden närmar sig... 

Dagens låt: Gimme Shelter - The Rolling Stones

//Chasid

Added 2008-09-16 13:38 | Read 7402 times. | Permalink
"jag kanske kan köpa en begagnad 5D för fem-sex tusen om ett halvår!"

Ja kanske det, min blir nog till salu så snart jag har den nya i min hand, men några spänn till har jag nog räknat med.

Bra låtval, lyssnade på den senast i bilen i morse, versionen på "Live licks".
Svar från Chasid 2008-09-16 14:20
Du kan säkert få mellan 9 000-13 000:- för din 5D beroende på skick idag. Men med tanke på hur kameramarknaden ser ut nuförtiden så är det nog inte omöjligt att jag kan köpa en 5D för 5 000 - 6 000 kr om ett halvår eller år! Ett priskrig på fullformatare tornar nämligen upp sig och det kommer att pressa ned priserna på både nytt och begagnat!

Gimme Shelter är min favoritlåt, det är en låt som jag aldrig tröttnar på!
//Chasid
Jag brukar klara mig bra från att lockas in via en bra Bloggrubrik!
Jag går via den lilla rubriken "Till bloggarna"
(Som står under BLOGGINLÄGG på framsidan)
så får man ofta en liten resumé om vad bloggen handlar om,
det spar jag mycket tid på! ;)

Men så här det nog med de flesta saker...för oss grabbarna alltså!
Bilar, mobiltelefoner, kameror, mycket teknik gör susen! ;)
Hur som helst, vi får skylla på smarta marknadsförare på kameraföretagen som går hand i hand med "Fototekniska tidningar!" ;)
Just ja, vad gäller tidningar, FS Magasin har ju kommit...
Min fru tittade i den igår...
/Bengan

Ps.
Schysst musik!! Rolling Stones!!
Brukar lyssna på en del LP på dagarna. De e kul I går Pearl Janis Joplin, å så Santana (Men den e gammal...1976) Rune Gustafsson...den e också gammal, jag ser det nu! 1973!!Janne Schaffer e i alla fall med...Håhå jaja, tiden går! ;)
Svar från Chasid 2008-09-16 14:35
Jag brukar följa ditt läsa bloggrecept Bengt! Men ibland fungerar tyvärr inte uppdateringen av funktionen "Lista alla bloggar" på Fotosidan så bra.

Killar lockas säkert att få se glättiga fyrfärgsutvik av ny teknik i fototidningar men det finns även tjejer som gärna frossar i ny teknik.

Appropå FS magasin är det en tidning för bild- eller teknikintresserade?

Musik är ett av mina stora intressen och så snart som barnen är lite större ska jag damma av min rörförstärkare, koppla in vinylspelaren och börja njuta av mina vinylskivor igen. För tillfället får jag hålla tillgodo med Youtube och min gamla MP3-spelare.
//Chasid
Marknadsföringen har bytt skepnad också!
Tänk på tex Blondinbella, vad mycket åsikter den bloggen dragit till sig! De e smart jobbat!

Så det gäller att om man tycker att man har ont om tid, att välja! :)
Vare sig det gäller TV-program eller Bloggar! ;)
/Bengan

Ps.
Glömde...! FS Magasin ja...(Min fru tittade i den efter mig)
Både hon och jag tyckte att FS Magasin...påminner mycket om Fotosidan på nå't sätt...medlemmarna sänder in bilder och får "kritik"...
Svar från Chasid 2008-09-16 15:45
Du har rätt i att marknadsföringen har bytt skepnad i och med internets intåg, informationen om nya produkter sprids betydligt snabbare idag än för 10-15 år sedan och bloggar såsom Blondinbella är utmärkta redskap för företags marknadsavdelningar, jag höll själv på att falla i marknadsföringsfällan det skrev jag om i ett tidigare inlägg!

Det här med valsituationer är ett intressant ämne! Vi kanske skulle fråga oss lite till mans vad det är som vi lägger vår tid på? Jag tror personligen att internet och TV är stora tidsslukare?

Jag ska försöka få tag på ett ex. av FS magasin och se om det är en tidning för mig eller om jag ska fortsätta att lägga mina tidningspengar på musiktidningar!
//Chasid
Tillhör de som klickar på alla bloggar och se om det finns något som håller mig kvar. Dina bloggar brukar jag läsa då jag tycker de är mycket läsvärda. Själv köpte jag en begagnad 5D för några månader sedan. Är mycket nöjd med kameran. Kanske köper jag uppföljaren begagnad då ägarna jagar vidare mot nya fantastiska modeller.

/Gunnar
Svar från Chasid 2008-09-16 15:51
Tack! Det är alltid kul med positiv feedback!
Tidigare klickade jag på alla bloggar men nu sållar jag det som jag vill läsa med hjälp av "Lista alla bloggar" funktionen. Köper man begagnat så slipper man den initiala värdeminskningen, min kamera kostade ex. 14% av nypriset begagnad!
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftynine as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer