"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

När den mentala orken tryterIbland behöver jag ta ett steg tillbaka för att låta livet hinna ifatt, och för att ladda upp batterierna. De senaste två åren har varit turbulenta och jag känner att jag inte riktigt har hunnit med i svängarna.Därför har jag valt att tona ned på artiklar, reportage och bloggande. Jag har fortsatt jobba på ett par projekt som inte har någon direkt deadline, de kommer att publiceras i en eller annan form framgent. Tanken är att jag ska växla upp igen när orken är tillbaka. Men just nu mår jag bäst av att inte ha en massa skan och måsten som snärjer mitt sinne.Jag drabbades av en utmattningsdepression hösten 2016 och den vägen vill jag inte vandra igen. Men efter att jag kom ur den har jag blivit bättre på att säga nej, inte jobba för mycket, och lyssna på min mentala hälsa. Den här gången kände jag igen symptomen i tid och kunde göra en mjuk inbromsning. Tack och lov klarar jag av mitt jobb, men har tyvärr inte ork att göra så mycket kreativt på min fritid.Jag saknar min kreativa superkraft som försvann i samband med utmattningsdepressionen. Tidigare kunde jag jobba med flera saker samtidigt, nu måste jag koncentrera mig på ett arbete i taget. Även om jag är optimist så kommer jag nog aldrig att få tillbaka den superkraften…Bilderna i artikeln har jag tagit vid olika tillfällen under året. Personerna på bilderna har inget med innehållet i artikeln att göra. Tanken var att jag skulle skrivit lite mer om dem under våren och sommaren men det spar jag på tills jag har fått tillbaka krafterna. Vila ser olika ut för olika människor, jag tycker om att gå på konserter, resa och röra mig bland mycket folk.
Text och foto: Mikael Good

Added 2023-07-04 14:28 | Read 7101 times. | Permalink
NEJ är ett underskattat ord!
Svar från Chasid 2023-07-04 19:09
Tack för din kommentar Sven! Framförallt är det viktigt att lära sig att säga nej, annars riskerar man att bli utnyttjad av människor som inte alltid vill så väl.
/Mikael
Sven Blomquist 2023-07-05 05:16
En alternativ metod kallar jag Åkemetoden efter en anställd som alltid sade Ja. Han sade aldrig nej, Men han brydde sig inte ett dugg om att leverera det han lovat. När jag frågade varför det inte var klart så skrattade han och sade "jag hann inte".
Trevliga bilder, och intressant text, Mikael
Ja, man får ta det lite lugnt (som de två äldre männen i hästvagnen i din sköna bild i artikeln) så att man inte går in i väggen.
Minns jag läste i en tidningsnotis på 90-talet, att Billy Idol fick ställa in en hel turné för att han råkat få in en svettdroppe innanför sin kontaktlins. Jag kom bara att tänka på det när jag såg din översta bild. Småsaker kan med lite otur och oaktsamhet få ödesdigra konsekvenser.
Det är bra att du tar hand om din hälsa och försöker undvika att utmattningsdepressionen upprepas.
Svar från Chasid 2023-07-04 19:17
Tack för din kommentar Johan! Jag kände inte till att Billy fick ställa in en hel turnë på 90-talet. Denna gången var han uppbackad av Steve Jones och Paul Cook från Sex Pistols samt Tony James från Generation X. De är gamla polare från Camden-tiden i mitten av 70-talet.
/Mikael
Johan Pihl 2023-07-05 10:50
Ja, nu när du skriver det, så kan jag se att det är Paul Cook bakom trummorna. De andra två är lite svårare att känna igen, tycker jag. Kände inte till att de var gamla polare, medlemmarna i Pistols och Generation X, tack för infon.
Jag känner knappt igen John Lydon när jag ser honom på nytagna bilder :) Det är väl mest Billy Idol som ser likadan ut som i sin ungdom. Goa gamla gubbar, kul att de är pigga och hänger med fortfarande. Läste nåt om att PiL giver ut nytt och ska ut på turné i höst.
Svar från Chasid 2023-07-05 11:06
Steve Jones har hintat om att han ska lägga av efter denna turnén. Men det kan vara ett PR-trick. Biljetterna till de sista spelningarna sålde slut i ett nafs. Och det är nog inte omöjligt att vi får se en återförening av Sex Pistols 2025 med John Lydon i spetsen, det året är det 50 år sedan bandet bildades.
/Mikael
Hej,
Genomgående bra bilder.
Fotografi som behandling av mental hälsa har räddat mig flera gånger när forskningen blev för tuff.
Ha det väl
Bob
Svar från Chasid 2023-07-05 09:13
Tack för din kommentar Bob,
Att fotografera är vilsamt för mig, men jag kan bli stressad över att framkalla och bearbeta bilder.
/Mikael
Bra bilder och intressanta ord. Gillar bilderna på Billy Idol. Kul att se de gamla Pistolsmedlemmarna. Tyckte att kände igen Paul Cook bakom trummorna. Vilken din text sedermera bekräftade.

Drabbades själv av utmattningsdepression 2001 och som du säger den vägen vill jag inte vandra igen, men man är skör en lång tid efteråt och återfall är lätt att få om man inte stannar upp och lyssnar på kroppens signaler. Simultankapaciteten att ha många bollar i luften samtidigt kommer tillbaka med tiden. Det gäller bara att inte skynda på den utan låta den växa fram igen på ett naturligt vis. Det viktigaste - att kunna säga nej - har du själv kommit till insikt om. Det är tufft många gånger, men till sist lär man sig att säga "nej" utan känna sig vare sig dum eller en svikare. Ta den tid du behöver och gör det du känner för.

Hälsningar Jörgen
Svar från Chasid 2023-07-05 09:40
Tack för din kommentar Jörgen!
Hoppas verkligen att det stämmer att simultankapaciteten kommer tillbaka, jag känner mig ordentligt handikappad utan den...
/Mikael(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtyone as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer