"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

1000 kr för en tom papplåda, skulle du betala det?

Kolla in den här auktionen!
Tänk att någon är beredd att betala 1000 kr + frakt för en tom papplåda :) Jag har några tomma pappkartonger i källaren jag kanske skulle försöka sälja dem för en tusing styck på Tradera istället för att åka till återvinningen med dem :)

Ett förtydligande, jag försöker inte göra mig lustig på säljarens bekostnad. Det framgår klart och tydligt att auktionen avser en tom Macintosh Power PC G5 originalkartong och det är upp till köparen att noga läsa igenom auktionsbeskrivningen innan de lägger ett bud!



En värdefull tom papplåda? Den kan bli din för fyndpriset 500 kr + ev. frakt och då får du även frigoliten som skyddade datorn från stötar på köpet :) Fotot är inte taget enligt Dogmaprincipen och är manipulerat på så vis att bakgrunden är utbytt mot en tonad dito i Indesign.

Dagens låt: Hanging Around - The Stranglers

//Chasid

Ps: Jag har inte köpt en MacPro, min begagnade G5'a levererades i MacPro kartongen.

Added 2008-09-10 06:22 | Read 5895 times. | Permalink
Wow! Jag som ska tömma mitt gamla förråd i dagarna blir ju glad av detta. Undrars jag om jag inte har några tusenlappar i kartonger där då;)

Fö fick jag mer än tusen ggr så mycket på Tradera som jag förväntat mig i fjol för en tom gammal defekt iMac Globe G4, ingen hd, inga minnen, nästan ingenting mer än skalet... Sanslöst vad folk betalar.
Svar från Chasid 2008-09-10 10:20
Det är bara att testa! Fota av kartongerna och lägg ut dem för försäljning på Tradera, du kanske kan tjäna en slant :)
//Chasid
Det finns nog kartonger eller lådor som kan vara värda en del. I programmet antikrundan brukar de tjata om att priset på ett föremål ökar en hel del om orignalkartongen som följde med varan finns kvar, t ex leksaksbilar.

/Gunnar
Svar från Chasid 2008-09-10 10:19
Möjligtvis så är orginalkartongen till den första Applemodellen värd lite pengar men en orginalkartong till en Power Mac G5 borde ju knappast vara värd 1170 kr.

Oftast så är det viktigt att orginalkartongen finns kvar till antikviteter och samlarprylar. Men jag tror inte att det kommer att bli något högre samlarvärde på datorer från början av 2000-talet om sisådär 50 år.
//Chasid
Sitter här på jobbet, min kompis Sara kom på vad det såklart handlar om: lurendrejare köper dessa kartonger för att sedan sälja mer eller mindre defekta datorer som "splitter nya i originalkartong".

/Magnus
Svar från Chasid 2008-09-10 18:14
Den tanken slog mig också, men det är över två år sedan som G5'an slutade säljas till fördel för MacPro, att försöka sälja G5'or som "nya" datorer är nog ganska så kalkat. Bedragarna är nog i så fall på jakt efter nya MacPro kartonger som den på bilden för sina bedrägerier.
//Chasid
Man kanske kunde göra en hålkamera av den.Medan man väntar på en Nikon D4.
FH Kenneth
Svar från Chasid 2008-09-10 18:16
Det blir en väldigt stor hålkamera i så fall, undrar just om det går att köpa så stor baldfilm? Medan man väntar på en D4 så är det nog bättre att köpa en begagnad F4 och lära sig hantverket :)
FH Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fifteen as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer