"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det här är slutet på världen som vi känner den...

Appropå Expressens artikel "I morgon går jorden under":
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1293738/forskare-i-morgon-gar-jorden-under

Dagens andra låt:
It's the end of the world as we know it (I feel fine) - REM



//Chasid

Added 2008-09-09 13:04 | Read 5460 times. | Permalink
Det är ju känt att det blir åstakomit ett svart hål i en axelrator.
(en megadyr sak i övrigt, kunde säkert föda jordens befolkning).
Nils Bor instititet som är involverade är nedringda av oroliga människor- vi vet ju alla att till sist vill universumet försvinna i ett svart hål (och explodera i en ny Big bang?).
Detta svarta hål som görs i morgon vill enligt beräkningarna finnas i någon nanosekund- så världen borde gå säker- nu hoppas vi forskarna inte räknat fel på decimalerna ! :-) Vi håller tummarna för i morgon- vi skall ju i zoo- så får världen ju inte gå under!
Skulle inte förvåna mig ett dugg! Får väl bara hoppas att Sverige och Ungern hinner spela klart matchen innan undergången! :)
"Det här är slutet på världen som vi känner den..." är ju syftet med att bygga LHC. Tanken är ju att stilla vår nyfikenhet, bekräfta det som just nu bara är teorier och få svar på t.ex. gravitationens gåta.

LHC är givetvis jättedyr och det är kanske svårt att motivera investeringen men jag tror att ingen kan förneka att CERN ger och har gett oss en massa spin-off effekter utöver det som hör till själva fysikforskningen. Webben är en sådan och jag själv är en annan ;-) Jag jobbade nere på CERN för c:a 10 år sedan och det har påverkat mig både som person och i karriären i min yrkesroll.

Det kommer givetvis inte att "smälla" i morgon för maskinen ska ju bara provköras med partiklar i en riktning... hur det går när man sent i år eller i början av nästa år kör på "riktigt" får framtiden utvisa...

/Jocke
Ja, det där tog ju priset som dagens mest oseriösa artikel. Den där "stora gruppen forskare" existerar helt enkelt inte. Det finns en hop galningar som inte är fysiker som fått för sig att LHC skulle kunna förinta jorden. Riktiga fysiker har givetvis studerat alla dessa möjligheter och någon apokalyps kan helt enkelt inte hända på det sätt som konspirationsteoretikerna kokat ihop. Hade de haft rätt skulle vissa typer av stjärnor inte kunna existera, för att ta bara ett exempel.

Sign.: "fysiker som tröttnat på oseriösa journalister"



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftyseven as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer