"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Ett steg närmare måletNär jag tittade igenom gamla pass kom jag fram till att jag knappt har åldrats rent utseendemässigt sedan jag var 35 år. Jag har inte fått några gråa hår eller rynkor men förhoppningsvis har jag blivit lite visare under de 18 åren som gått. Om jag idag kunde ge mig själv råd som 35-åring skulle jag säga: ”Fortsätt på den inslagna vägen, du kommer att få vara med om helt fantastiska saker som du inte ens kan drömma om under din livsresa!”. Under de 18 år som gått sedan jag fyllde 35 år har jag träffat min underbara hustru, vi har fått två fantastiska barn, vi bor i ett hus rätt så centralt i Huskvarna. De senaste 18-åren har jag fyllt en säck till bredden med spännande upplevelser och erfarenheter. Livet har inte varit utan motgångar, och speciellt jobbigt har det varit när barnen råkat ut för något. Men jag sparar inte på motgångar, de passar bäst att kastas i glömskans hav.

Redan när jag var 50 hade jag hunnit bocka av alla punkterna på min livslista, och nu när jag fyller 53 år ser jag fram emot ännu fler år tillsammans med Gud och min familj och nya punkter att bocka av på min livslista. Jag är övertygad om att mitt 71-åriga jag också kommer att säga: ”Fortsätt på den inslagna vägen, du kommer att få vara med om helt fantastiska saker som du inte ens kan drömma om under din livsresa!”. Men om 18 år kommer nog åldern att ha tagit ut sin rätt, och jag har nog en hel del gråa hår samt en del rynkor, men å andra sidan är det en del av tjusningen med livet, och jag ser redan fram emot den spännande fortsättningen på min livsresa på min väg mot den eviga bröllopsfesten.

Text och foto: Mikael Good

Added 2021-02-19 17:09 | Read 767 times. | Permalink
En del åldras mest på insidan utan att det syns på utsidan.. Alla åldras på ett eller annat sätt. Våra celler degenereras över tid.
Svar från Chasid 2021-02-21 08:16
Tack för din kommentar Sven! Nedbrytningen av celler börjar redan vid 25.
/Mikael
Väl skrivet. Men - jag skrev mig ur kyrkan när de böjde sig för mammon och lät kalhugga sina skogar. Skulle det ha funnits en Gud, skulle hen ha stoppat det hela.
- hawk
Sven Blomquist 2021-02-19 19:38
Vatikanstaten introducerade kapitalismen/mammon. Jordbrukarna i Mesopotamien startade den agrala skövlingen av naturen. Det kommer att bli undergången för människan.
Svar från Chasid 2021-02-21 08:18
Tack för din kommentar Håkan! Jag är inte heller med i Svenska kyrkan, jag har svårt för Lutherismen och politiseringen av kyrkan.
/Mikael
Hej Var inte orolig Jag fyller sjuttiosju i maj. och knallar gladligen omkring daglingen med kameran.
, Men gråhårig är jag.
Ha det bra.
/ Bengt H.
Svar från Chasid 2021-02-21 08:20
Tack för din kommentar Bengt! Jag kommer att fortsätta att dokumentera ända in i kaklet. Gåvor ska användas.
/Mikael
Jag har inte heller mycket gråa hår fast 60-årsdagen bara är några få år bort.
Håret trillade av istället.

Hälsningar Jörgen
Svar från Chasid 2021-02-21 08:22
Tack för din kommentar Jörgen! Det är också något som kan hända med stigande ålder. Jag tappade också mycket hår ett tag, men har kunnat bromsa utvecklingen med hjälp av rätt medicin – en flaska alkoholfri öl per dag! B-vitamin är bra för håret :)
/Mikael(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightyfour as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer