"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

WeTransfer om fotografen själv får välja

Efter att jag gjort en högst ovetenskaplig undersökning med 27 fotografer i samband med artikeln "Hur levererar du bilder till dina kunder?". Har jag kommit fram till att mer än hälften använder WeTransfer när de levererar bilder, men även Google Drive och Smugmug använd av en del fotografer. Det fanns även ett par som var riktigt old school och levererade bilder på USB-sticka eller CD-rom om önskemål om det fanns från kund.

Jag tog bilden i inlägget med en Leica M240 och ett Zeiss 21mm. Bilden på den amerikanska Hip Hop-stjärnan Lecraes entusiastiska publik ingick i en batch på 300 bilder på sammanlagt 1,8 gigabyte som jag skickade till kund via Wetransfer, 10 minuter senare hade de levererats. Men problemet med allt snabbare möjlighet till leverans är att en del kunder helst vill ha bilderna i samma ögonblick som de tas. 

Text och foto: Mikael Good

Added 2021-02-13 10:34 | Read 990 times. | Permalink
Jag använder alltid Wetransfer för det är lätt och mottagaren behöver inte skaffa något konto eller göra något krångligt. Det ser nästan farligt trångt ut på din bild.
Hälsningar Lena
Svar från Chasid 2021-02-16 15:30
Tack för din kommentar! Bilden är tagen sommaren 2019 då hade vi inga corona-restriktioner och då var det trångt framför scenen! :)
/Mikael
Vilken kul panik-kaos-bild!
Svar från Chasid 2021-02-16 15:30
Tack för din kommentar Ragnar!
/Mikael(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fifteen as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer