"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Recensioner

Jag tycker att det är rätt så kul att läsa recensionerna här på Fotosidan. Särskilt när recensenten skriver: Jag har precis beställt en ny Nikon och den kommer att vara så fullkomligt fantastiskt bra! Fs Fs Fs Fs Fs i betyg! Eller den recensionen som jag såg för ett par månader sedan där recensenten var lyrisk över sin nya kamera trots att han ännu inte hade hunnit hämta den från posten...

Fortsätter det så här så blir väl nästa steg att de som suktar efter en speciell kamera men inte har ekonomi till den föränn den finns att tillgå begagnad till rätt pris om ett par år redan nu skriver en recension om sin framtida kamera.

Skulle det inte vara trevligt om recensionerna på Fotosidan berörde kameror som man defakto äger och använder och inte kameror som man ännu inte har i handen. Det blir lite svårt för dem som använder recensionsbanken för att ta reda på fakta om kameror annars.



Byarums Raukar, Öland. Återanvänd kamera och 28 mm objektiv

Dagens låt: Movin' On Up - Primal Scream



//Chasid

Added 2008-07-04 11:54 | Read 6936 times. | Permalink
hehe, har oxå läst liknande recensioner:))
/E.T
Några lugnar sig åtminstone en dag eller två innan de skriver. Kanske vi bör dela upp recensionerna i tre. Recension, intryck och förväntningar.

Lånade från biblioteket tidskriften FOTO från år 2000. Förutom många läsvärda artiklar, gillar jag recensionerna. Det var många 2 eller 3 Mpixlars kamror som fick lyriska kommentarer om dess fina bildkvalitet. Snabba var de också. Nu ligger nog de flesta av dessa på någon hylla om de inte har slängts.

/Gunnar
Hehehe såg också nån sån recension...en på nya blixten från Nikon och en på D700an..i båda fallen stod det:Jag har beställt en...vad ska man säga..SUCK.

MYcket vacker bild du visar upp från Öland Chasid.

//Peter
Ja recensionerna är inte mycket att skriva hem om :)
Det tenderar också att ges väldigt höga betyg till allt man har själv, så egentligen spelar nog inte så stor roll om recensenten verkligen haft sin prylar eller inte. Ofta har de dessutom bara sin egen pryl som referens och det i sig själv gör det hela ganska meningslöst :)
-affe
Förutom dina synpunkter (och synpunkter i kommentarerna) så har jag funderat över hur man kan sätta en 5:a på hållbarhet efter att ha haft prylen i några timmar och samma inlägg säger att "i morgon ska jag ut och testa under fältmässiga förhållanden".

---/Thomas :-)
Undrar om man kan lägga in en recension på något som inte ens finns än?Det borde väl vara nästa steg.
Borde väl vara lika seriöst.
Jag sällar mig till skaran som retar sig på uppenbart oseriösa och/eller okunniga recensioner, men å andra sidan brukar de ändå vara lätta att se och ignorera. Det som retar mig mer är frånvaron av bra och seriösa recensioner. Min fråga till er som rimligen vet betydligt bättre än jag är alltså: var letar man bra och seriösa användarrecensioner?
Känner igen det där och kan väl säga att fotosidan är rätt förskonad från fenomenet.
På en del internetaffärer som säljer mountainbike cyklar kan man läsa något i den här stilen: " Fan va feet ska kanske få en sån av fassan :)".

Brukar undantagslöst vara yngre killar vars viktigaste mål i livet är att ha "det fetaste"...

En annan typ:
Någon mogen person har gett en produkt ett bra betyg, då kommer någon "ball" kille: "den är skit, min kompis polares brorssa hadde en sån och den bara gick sönder"...

Varma fredagshälsningar
Rickard



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number ninetyfive as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer