"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Hårddisk fynd från Turkiet



Jakten efter en bild på en turkisk flagga till en nyhetsartikel, fick mig att hitta några halvt bortglömda dokumentärbilder från den Turkiska staden Aylavik.




Genom åren har jag samlat på mig mängder av digitalbilder. Och jag har fullt sjå att försöka hålla koll på dem och sortera upp dem där de ska vara. Men i somras tog jag tag i saken och köpte ett antal 4 TB hårddiskar som jag kunde kopiera över mina äldre bilder på, och samtidigt fick jag lite bättre koll på var jag hade mina bilder.




Nyligen fick jag en förfrågan om jag hade någon bra bild på en turkisk flagga? Jag ville minnas att jag hade en sådan bild från en resa till landet hösten 2006. Tack vare att jag hade sorterat upp de äldre bilderna kunde jag snabbt hitta bilden som jag sökte. Men innan jag fann den fick jag upp ögonen för några bilder som jag tog under en semesterresa till den turkiska staden Aylavik i slutet av september 2006. 




Aylavik är en stad med 37 000 invånare som ligger vid Turkiets västra kust mitt emot den grekiska ön Lesbos (som kan ses på översiktsbilden). I närheten av staden finns ruinerna av tre viktiga antika städer; Assos, Troja och Pergamon. Jag hade tyvärr inte möjlighet att besöka vare sig Assos eller Troja, men spenderade en heldag i Pergamon.




Det kanske inte är de bästa bilderna som jag tagit men trots att de bara är 13 år sedan jag tog dem har de redan ett dokumentärt värde, då de togs i en tid då Turkiet fortfarande var en demokrati. Jag använde en Canon EOS 20D med ett Tokina 17/3,5 till bilderna från Aylavik.



Text och foto: Mikael Good

Added 2020-04-06 19:30 | Read 7241 times. | Permalink



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number nineteen as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer