"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Hemkarantän stavas med ett r



I dessa Coronatider uppmanas alla med förkylningssymtom att stanna hemma från jobbet tills de varit symptomfria i minst två dagar. De som är friska och kan så göra rekommenderas även att jobba hemifrån.



De flesta kanske hoppar över att jobba när de är krassliga, men så länge jag inte har för hög feber, och inte riskerar att smitta någon annan väljer jag att jobba på som vanligt. Jag jobbar på en dagstidning. Under kristider fyller tidningar och andra medier en samhällsviktig funktion, och därför är det viktigt att de kommer ut som de ska.

Under veckan har jag haft sällskap av barnen som också har varit sjuka, och av katten som varit tacksam över den extra uppmärksamheten. Om vi har Corona eller inte må vara osagt. Men flera av barnens och mina symptom stämmer väl överens med Corona.



Vi har varit i kontakt med vården, och när vi över telefon beskrivit symptomen, och kunnat utesluta halsfluss, bad vårdcentralen oss att hålla oss hemma tills vi varit symptomfria i minst två dagar. När man är hemma är det viktigt att bibehålla rutiner från arbetsplats och skola. Därför har vi gått upp som vanligt, haft regelbundna fikaraster, ätit lagad mat, samt jobbat och skött skolarbetet efter förmåga.




Text och foto: Mikael Good

Added 2020-03-22 12:24 | Read 8505 times. | Permalink
Du får bara ”Rejoica in the Lord” (som det står på koppen) så mycket du nu orkar!
Krya på er!
Svar från Chasid 2020-03-24 07:56
Tack för din kommentar Ragnar! Det är bra att påminna sig om att "Glädja sig i Herren" även när det ser lite mörkare ut.
/Mikael
Hej,
Krya på dig och är det Corona så är ni immuna ett bra tag.
Krya på er
Bob
Svar från Chasid 2020-03-24 07:57
Tack för din kommentar Bob! Även om jag inte är säker så hoppas jag på att det är Coron, för i så fall har vi immunitet idag.
/Mikael
Krya på er, och fint att ni stannar hemma nu! Hälsningar/ Björn
Svar från Chasid 2020-03-24 07:58
Tack för din kommentar Björn! I sådana här tider är det viktigt att tänka på sin nästa, och därför stannar vi hemma tills vi varit symptomfria i minst två dagar.
/Mikael



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number ninetynine as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer