"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Reportageresan till Indien



Det har varit tyst i min blogg i drygt en månad, det betyder inte att jag har tröttnat på att skriva, det är snarare tvärtom. Men jag har haft fullt upp med annat. Jag har precis kommit hem från en reportageresa till Indien dit jag reste med min familj, och vi har samlat på oss mängder av intryck och upplevelser. När jag var i Indien tog jag en hel del bilder som har tagit tid att gå igenom och framkalla i ACR. En del bilder och texter kommer att hamna i tidningar och magasin, och en del kommer att hamna i bloggen under året.



Den här gången kom jag Indien lite mer in på livet. Även om jag var delaktig i det som hände förra gången som jag var där i december 2017, så kände jag mig som en åskådare i och med att jag bodde ganska västerländskt på hotell. Denna gången följde hela familjen med och vi bodde enklare hemma hos släktingar och vänner, det ledde till att jag blev mer delaktig i det som hände, vilket öppnade upp för mig att ta bilder som jag annars inte skulle kunnat ta. 



Under resan har jag bland annat dokumenterat ett arbetslag som gjuter ett tak, och en trappa, arbetare på en masonitfabrik, skolbarn, församlingsliv, gjort besök hemma hos familjer i byarna, samt tagit en del lite mer turistiga bilder med dokumentär touch. När man är på reportageresa är det lätt att missa de senare bilderna, men de är ack så viktiga för att föra in lite extra närvaro i bildreportage.



Jag hade med mig lite mer utrustning än vad jag normalt brukar ha med mig på en reportageresa. Anledningen var att jag reste med ett extra bagage, och att jag hade behov av lite ljusstarkare objektiv och en högupplöst kamera. Jeg tog med en Ricoh GR II, en Sony A6500, en Sony A7rII, ett Sony FE 18-135, ett Samyang 24/2.8, en Techart PRO AF-adapter, ett Voigtländer 35/1.7, samt ett Leitz Summicron 90/2 för porträtt. Tillsammans med fotoryggsäcken vägde inte utrustningen mer än 5 kilo, vilket gjorde att jag även fick plats med en del andra saker i handbagaget.



Jag kommer definitivt att återvända till Indien. Förutom att maten är fantastisk har jag fått många nya vänner, och området som jag besökte har en spännande framtid framför sig, och den vill jag gärna dokumentera med mitt anteckningsblock och min kamera.



Text och foto: Mikael Good

Added 2020-01-18 14:49 | Read 6229 times. | Permalink
Indien ett land med så mycket människor av olika slag måste vara mer än en livsuppgift dokumentera men varje bild du visar ger mer kunskap helt klar av detta land. Ser fram mot följa dig
Hälsningar Gun-Inger. Bodde ni hos familjen på bilden.
Svar från Chasid 2020-01-19 09:25
Hej Gun-Inger,
Att dokumentera Indien är som du skriver en livsuppgift, jag nöjer mig med en liten del av landet! :) Jag besökte familjen på bilden i deras hus som låg nära den nepalesiska gränsen.
Hälsningar
/Mikael
Spännande. Ser fram emot fler indienreportage här i bloggen under året. Fotbollsbilden är ju bevars nästan en HCB-bild fast i färg. En Matisse, Le danseurs.
Svar från Chasid 2020-01-19 09:27
Tack för din kommentar Gunnar, och tack för jämförelsen, även om jag personligen anser att jag står mig slätt både mot HCB och Matisse!
/Mikael
Fina och spännande bilder, som vanligt, och cirkelkompositionen i fotbollsbilden är ju klockren.
Mvh Glenn
Svar från Chasid 2020-01-19 09:28
Tack för din kommentar Glenn!
/Mikael



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number ninetythree as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer