"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Julkonserternas tid är nuNär julen står för dörren är julkonserter en viktig ingrediens. Både kända och okända artister ger sig ut på vägarna, och antalet julshower och konserter är många. För en del artister är julkonserterna en viktig födokrok som ska väga upp för skrala månader.

Jag brukar undvika julkonserter. Musiken är ofta uttjatad, och att lyssna på artister som för pengarnas skull ler och tindrar med ögonen samtidigt som de sjunger sånger om Jesus, som de ända inte tror på tilltalar mig inte. Det blir lite månglare i templet känsla över det hela. Personligen går jag hellre på en tät rockonsert med distade gitarrer och gung mot betonggolv, än på en tillrättalagd julkonsert eller show.
Men det finns initiativ som jag gärna stöder även om musiken inte är min tekopp. I går var jag på julkonserten - News of Hope i Kungsportskyrkan i Huskvarna. Överskottet från julkonserten kommer att gå till utsatta människor i kyrkans närområde. Bland de medverkande artisterna och musikerna fanns det ett och annat känt ansikte, men de allra flesta var glada amatörer.Även om musikstilen inte riktigt var min, lyckades de väl med att knyta ihop säcken, de sjöng från hjärtat, och bjöd på en proffsig och trovärdig presentation i sång och dans om Jesus och hans föräldrar Maria och Josef, vilka är de mest centrala i julens budskap. Konserten höll på i en och en halv timma, men trots det kändes den inte långtråkig och tiden rann snabbt iväg. 

Tanken var att jag bara skulle ta ett par bilder till tisdagens tidning. Men det blev några fler då jag passade på att testa min nya begagnade kamera. Den fungerade mycket bra. Skärpan sattes mycke snabbt med ögonfokus, och den levererade perfekta bilder upp til 12 800 ASA, trots att det tidvis var ganska dunkelt i lokalen.Text och foto: Mikael Good

Added 2019-12-15 11:11 | Read 2575 times. | Permalink
Förstår vad du menar. Men det är inte bara artister som hycklar utan december är ju framförallt alla körers tid, det finns väl ingen kör som inte har nån slags julkonsert eller luciakonsert.
Så ock vi; jag sjunger i en barbershopkör och vi har tillsammans med vår systerkör alltid en stor julkonsert, Stjärnjul. Och det är inte bara religiöst material även om de gamla klassiska julsångerna åker med, utan det handlar om pop, rock, musikalmusik, visor, till och med nån sång i barbershoptappning - you name it.
Och det finns ju som sagt en del klassisk julmusik som "alla" vill höra, och som hör säsongen till. Eller den oerhört stämningsfulla lucia/julkonsert som jag bevistade i går i Eric Ericsonhallen, den forna Skeppsholmskyrkan.
Se länkar här till mina blogginlägg: https://www.fotosidan.se/blogs/helgosocken/lucia-4.htm
https://www.fotosidan.se/blogs/helgosocken/hur-haftigt-ar-det-inte-att.htm
I övrigt intressant text och bra bilder.
//GöranR
Svar från Chasid 2019-12-17 19:21
Tack för din kommentar Göran! Det finns många solister och körer som sjunger de klassiska julsångerna från hjärtat.
Bra bilder med god variation.
Svar från Chasid 2019-12-17 19:19
Tack för din kommentar Magnus!(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentyeight as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer