"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Mina bilder har visats 80 miljoner gånger



Det har aldrig tagits så många bilder som nu, men trots det visar vi upp allt färre bilder för andra. Men den motivationen drog jag igång ett projekt som gick ut på att jag laddade upp de flesta bilderna som jag tog under ett år på Google Maps.



Jag startade ett Local Guide-konto och började ladda upp bilder. Nu har det gått ett år sedan projektet avslutades, men jag har fortsatt att ladda upp en och annan bild på mitt Google Maps-konto. När jag var inne senast och tittade på besöksstatistiken, såg jag att mina bilder fått över 80 miljoner visningar. Det är en respektingivande siffra men samtidigt ska man ha i åtanke att den Local Guide som fått flest visningar har över 1 miljard!

Främst har jag laddat upp bilder från mitt närområde, samt från en del resor i och utanför landets gränser. Ska man nå över en miljard visningar gäller det att ladda upp bilder från kända landmärken och historiska platser. Tower Bridge och Frihetsgudinnan ger betydligt fler visningar än Esplanadbron och Jätten Vist i Huskvarna!





I mångt och mycket jobbade jag efter Dogma 07 principen. Jag gjorde ytterst lite handpåläggning på bilderna i bildbehandlingsprogram. Det finns en del sneda vinklar och horisonter samt en del färgfel i bilderna. Livet är inte perfekt och därför valde jag att lägga upp bilder som har en del fel och brister.



Text och foto: Mikael Good

Added 2019-11-22 09:20 | Read 7818 times. | Permalink
Dina bilder är bra och förtjänar all uppmärksamhet. Sedan skall man ändå komma ihåg att när man visar bilder i stora internationella forum, så är det många som söker och snabbt bläddrar förbi stora mängder material - och det finns många människor här i världen.
Din rubrik stämmer säkert, att dina bilder har visats så många gånger. Det betyder dock inte att de har blivit tittade på i egentlig bemärkelse så många gånger.
Svar från Chasid 2019-11-22 17:31
Tack för din kommentar Peter! Visst är det så som du skriver att för de flesta så flimmrar bilderna bara förbi när de snabbt scrollar igenom dem på sina mobiler, men det är ändå lite häftigt att de har gjort det 81 miljoner gånger! :)
/Mikael
Hej Mikael, det måste va en härlig känsla att veta att ens bilder fått en sån spridning över världen och dina bilder är bra!
Mvh Glenn
Svar från Chasid 2019-11-28 22:46
Tack för din kommentar Glenn! Det är en lite märklig känsla, särskilt som jag inte skulle visat många av bilderna i annat fall! :)
/Mikael



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtyseven as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer