"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Gatufoto bildspecial del II

Här kommer lite mer smakprover från vårens gatufotande. Denna gången har jag använt en liten digital kompaktkamera av märket Ricoh. Mina känslor för Ricoh'n är ganska så blandade, jag tycker om det mesta med den men är ganska så missnöjd med det dåliga avtrycket. Jag har upptäckt att jag tar en en annan typ av gatufoton med Ricoh'n än med min stora systemkamera. Ricoh'n är trots sina avtryckarbrister en ganska så gatufotovänlig kamera och så har den hyperfokalläge :)















Vill du lära dig lite mer om gatufoto? Då får du gärna läsa min artikelserie Gatufoto för nybörjare del 1 & Gatufoto för nybörjare del 2 om du har missat den!

Dagens låt: Rock & Roll High School - The Ramones

//Chasid

Added 2008-06-10 07:53 | Read 8135 times. | Permalink
Gillar översta bilden. Annars tycker jag att det blir för mycket sneda horisonter och konstiga vinklar. Det ser helt enkelt för slarvigt ut. Likadant med bilderna i del 1. Du borde använda sökaren (om du nu har nån?) mera istället för att bara köra höftskott! :)

The Ramones är alltid bra!
Svar från Chasid 2008-06-10 18:08
Hej Johan!
Jag har använt den externa sökaren till 90% av fotona. Det finns faktiskt en tanke bakom de konstiga vinklarna, sneda horisonterna och den slarviga stilen. Under ett par år ägnade jag mig åt att försöka göra perfekt uppbyggda gatufoton och nu har jag åter släppt loss lekfullheten i mitt gatufotande! Du får räkna med fler skruvade gatufoton från mig i framtiden! Om du har läst min blogg tidigare så förstår du att jag tycker om att bryta mot "regler" det verkar som om de här "regelbrotten" mot kompositionsreglerna fungerade :)
Mvh//Chasid
Ps: Prova själv på att bryta mot "reglerna" det är ganska så befriande :)
Nej jag gillar de snea vinklarna, det ger mej en känsla av att det är jag som iaktar människorna på bilderna. Sen gillar jag höftskott oxå för man blir lite som ett barn på nytt, samma nivå som kameran.
Gillade alla bilderna här, mkt behagliga gatufoton...
Fortsätt trotsa och lek!!!!

//Åsa
Svar från Chasid 2008-06-11 08:44
Hej Åsa och tack för din kommentar!
Jag kommer att fortsätta att trotsa reglerna och leka med kameran när jag gatufotar, annars är det stor risk att jag blir för seriös och tar mig själv på för stort allvar. Tittar man på de gamla mästarna inom gatufoto så var de aldrig rädda för att leka! De fick också kritik för suddiga och sneda foton men de brydde sig inte om kritiken utan gjorde vad som föll dem in istället!
Mvh//Chasid
jag skall kolla in artiklarna, är själv sugen på att börja fota gatubilder.
men jag skall vara ärlig: jag känner mig lite obekväm när jag gör det, bara fota folk man inte känner.
men jag skall banne mig försöka!
/E.T
Svar från Chasid 2008-06-11 08:48
Hej Elin och tack för din kommentar!
Välkommen in i gatufotografins underbara värld! Även om jag är en van gatufotograf så känns det faktiskt lite obekvämt för mig att fota människor som jag inte känner vid vissa tillfällen. Använd en liten diskret kamera och bete dig så turistigt som möjligt så går det lite lättare, en systemkamera drar blickarna till sig.
Mvh//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtysix as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer