"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Gatufoto bildspecial!

I år så firar jag som bekant 25 år som gatufotograf. Under våren så har jag uppmärksammat detta jubileum med en del inlägg om gatufoto. Nu kommer ännu ett gatufotoinlägg men istället för att i ord beskriva gatufoto så kommer jag istället att presentera lite nytagna gatufoton. Fotona är tagna med en liten digitalkompakt alternativt en stor digital systemkamera. En del foton är i stort sett uppladdade direkt från minneskortet och en del av fotona har jag fått jobba lite mer med i det digitala mörkrummet, på ungefär samma sätt som jag tidigare gjorde i det gamla hederliga  "analoga" mörkrummet.









De som kritiserat mig för att jag inte går tillräckligt nära när jag gatufotar kommer nog att komma lite på skam! Som gatufotograf gör jag helt enkelt lite som det faller mig in, ibland så håller jag mig på avstånd och ibland så går jag nära och det händer även att jag går riktigt, riktigt nära! Det som är viktigt när man gatufotar är att se men inte synas och att fånga ögonblicken i precis rätt stund!









Vill du lära dig lite mer om gatufoto? Då får du gärna läsa min artikelserie Gatufoto för nybörjare del 1 & Gatufoto för nybörjare del 2 om du har missat den!

Dagens låt: Woman of the Ghetto - Phyllis Dillon

//Chasid

Added 2008-06-09 06:49 | Read 9501 times. | Permalink
Nedre bilden blev attans kul ;-)



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtyfour as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer